Zvezda u Norvešku kreće sa nasmejanim Piterom, možda je Miloje našao tandeme

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.08.24. | 21:45

Crveno-beli sigurnom igrom u prvom poluvremenu savladali Čukarički u petom kolu Mozzart Bet Superlige – 4:1

Zvezda kreće u Norvešku sa srećnim Piterom Olajinkom! Blistavo prvo poluvreme i jedva prosečni nastavak bio je dovoljan srpskom šampionu da savlada Čukarički (3:1) i podigne nivo samopouzdanja pred jednu od najvažnijih utakmica ove jeseni, protiv norveškog Bode Glimta. Bili su crveno-beli na visokom nivou 45 minuta, igrali prilično autoritativno i sigurno, ne ostavljajući mogućnost Brđanima da demonstiraju brzinu preko Ivanovića ili suvi talenat Mihaila Cvetkovića, negde nagovestili model igre kojim teže.

Posebno što se na koske kompletnoj odbrani Čukaričkog navalio Piter Olajnika. Imao je snaćni Nigerijac apsolutno lidersku ulogu u prvom poluvremenu, potpisavši rešenje Vladana Milojevića o njegovom sigurnom prisustvu u prvoj postavi protiv Bodo Glinta. Kada je Crvena zvezda u 18. minutu povela sa 2:0, slutilo je da će belo-crni doživeti jedan od najtežih poraza u sudarima sa srpskim šampionom. Crvena zvezda je igrala prilično sigurno, Čukarički jalovo i nedovoljno ambiciozno. Međutim, uljuljkani u sigurno vođstvo i igru, crveno-beli su u drugom poluvremenu, izlaskom Pitera Olajinke, spustili nivo igre. Čukarički je pojačao i sasvim zasluženo preko Vinisijusa Mela nakratko oživeo utakmicu.

Izabrane vesti

Bilo je pozitivnih stvari u igri Crvene zvezde, ali kao i nekih možda i očekivanih činjenica. Kao jedini napadač Bruno Duarte nije imao uticaj na igru tima Vladana Milojevića kao Šerif Endijaje. Počeo je ozbiljno da se diže Puma Rodrigez, dok je ove večeri rezervista Milson bio lišen kolektivne igre...

Teško je nešto tvrditi, jer je utorak daleko, ali tokom poluvremena u Pančevu zaličilo je da je trener Crvene zvezde Vladan Milojević pronašao 80 posto startne postave za utakmicu u Norveškoj. Svestan da će na megdan Bode Glimtu morati da izvede fizički snažan tim, strateg srpskog šampiona je na krilnim pozicijama upario Pitera Olajinku i Pumu Rodrigeza. Posledica: Crvena zvezda je za razliku od prethodne tri utakmice odigrala vrlo dominantno prvo poluvreme, sa jasnim planom igre i raspodeljenim ulogama.

Videlo se i zašto je Vladan Milojević insistirao da se čvor tihog bojkota i kazne između uprave kluba i Pitera Olajinke razmrsi, te da bivši član Slavije iz Praga nastavi tamo gde je stao na kraju prošle takmičarske godine. Kao šmrkom Piter Olajinka je za nešto više od 60 sekundi ugasio tanke ambicije Brađana da mogu da ponove herojsko delo od pre godinu dana, kada su sa Igorom Matićem na jklupi zaljuljali sistem Baraka Bahara.

Ovog puta, za razliku od tog meča na Banovom brdu, Zvezda je izgledala racionalno i koristila šanse. Bilo je vruće ispred Mirkovića još u uvodnoj fazi meča, pratila ga je sreća prilikom pokušaja Mirka Ivanića. Kod udarca glavom Pitera Olajinke ništa nije mogao da uradi, pošto je Puma Rodrigez, kao pre pet dana Bruna Duareta, ulaznim centaršutem savršeno poslužio vižljastog Nigerijca.

Nije bilo osmeha na licu Pitera Olajinke posle prvog gola, kod sledećeg mata već – jeste. Bila je to škoslka individualna akcija i „zavijuša“ koja nije dala prostor golmanu Brđana da interveniše. Zvezda je kontrolisala posed, napadala direktno, povremeno se branila u niskoj zoni, učestalo i visokim presingom... Sve su to izgledale kao faze ozbiljnog treninga za Bodo... Čukarički je ostao dužan, očekivalo se mnogo više od ekipe koja je u prva četiri kola Mozzart Bet Superlige osvojila deset bodova. Docić i Sisoko su iprosto izgubili rat sa Hvanom i Elšnikom, koji su brzim dodavanjima ostavljali mogućnost Seulu i Mimoviću da se istaknu. Kod nominalnog domaćina istakao se defanzivnim reakcijama levi bek, pridošlica iz Amerike Diop. I takav Čukarički mogao je da se vrati u život. Pogrešio je kapiten Stojić, Tufegdžić je bio sam i šutirao pored gola.

Zvezda je bila značajno slabija u drugom poluvremenu. Ili bolje rečeno, Čukarički je bio znatno direktniji i opasniji. Videlo se da Vinisijus Melo pripada društvu najboljih napadača u Mozzart Bet Superligi, pošto je njegovim ulaskom promenjana fizionomija jednog meča. Bio je blizu gola Čukarički u nekoliko navrata, ali je u 67. minutu Crvenu zvezdu kaznio Vinisijus Melo. Izugbio je meč i na tempu, srećom po Crvenu zvezdu centaršut Hvana u sopstvenu mrežu skrenuo je Diop. Tačku na sigurno slavlje gostiju stavio je Luka Ilić, efektnim pogotkom sa ivice kazenog prostora i podsetio na dobre mečeve tokom pripremnog perioda.

U drugom delu drugog poluvremena Korejac Seul je igrao na poziciji desnog beka. Biće to dilema Vladana Milojevića pred odlazak u Norvešku.

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA 1:4 (0:2)

/Melo 70 - Olajinka 15, 17, Diop 77 ag, Ilić 90/

Pančevo

SC Mladost

Sudija: Jovan Šegrt

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mirković 6 – Rogan 5,5, Stevanović 5, Jovanović 5,5, Diop 6,5 – Docić 5,5, Sisoko 6 – Tufegdžić 5 (od 46. Vadzde 5,5), Ivanović 5 (od 46. Miladinović 5,5), Cioni 6 – Cvetković 5 (od 46. Melo 7).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Ilić 6 – Mimović 6,5 (od 64. Rodić), Spajić 6 (od 46. Stojić 6), Điga 6, Seol 6,5 – Hvang 7, Elšnik 6,5 – Puma 7 (od 64. Jovanović), Ivanić 6,5 (od 81. Ilić 7), Olajnka 7,5 (od 46. Milson) – Duarte 5,5.

Igrač utakmice: Piter Olajinka


tagovi

Piter Olajinka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara