(Star sport)
(Star sport)

ZVEZDA – TIM ZA KUP: Milojević igra na sigurno! Velika dilema i nevolja na levoj strani

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 21:35

Izašao je danas na teren Marakane Milan Rodić, ali to ne znači da će biti u sastavu

Vladan Milojević ide na sigurno, i ponovo će pružiti šansu starterima sa 172. i 173. večitog derbija, u kojima Crvena zvezda nije u potpunosti naplatila dobru igru u polju i značajno jače statističke kolone od Partizana. Iako je susret u subotu bio težak i sa fizičkog i sa psihološkog aspekta, Crvena zvezda bi sutrašnji dvoboj polufinala Kupa mogla da počne u identičnom sastavu.

Praktično, jedina dilema vezana je za levi bok. Dugogodišnji levi bek Milan Rodić povredio se u najgorem mogućem trenutku, uoči dva vezana meča sa Partizanom, pa je u prvenstvenom okršaju odigrao samo 45 minuta. Pod bolovima u leđima nekadašnji reprezentativac Srbije je imao velikih problema sa Severinom, nije ga bilo ni u ofanzivnim akcijama.

Izabrane vesti

On je večeras istrčao na trening na terenu najvećeg srpskog stadiona, ali to ne znači da će sigurno biti na svom mestu sutra nešto pre 19 časova. U svemu će tokom sutrašnjeg dana odlučiti medicinski tim srpskog šampiona. Alternativa ne obećava. Možda Naser Điga ima solidan potencijal kao štoper, ali je bilo vidljivo tokom drugog poluvremena susreta sa Partizanom da mu ta pozicija ne prija. Bilo je suviše tehničkih grešaka i loših odluka. I pored svega toga Naser Điga je legitiman kandidat za startera. Očigledno je da Viktor Radojević nije ubedio Milojevića da može da odgovori u meču najvišeg intenziteta.

I pored toga što u Kupu ne postoji pravilo bonusa u veznom redu ćemo ponovo gledati Marka Stamenića, vrlo korektnog i stabilnog u prvenstvenom okršaju. Znaju na Marakani da je reprezentativac Novog Zelanda stasom i fizičkim predispozicijama dobra roba za mečeve sa mnogo duela i kasniju prodaju. Upravo zbog toga, kao i prethodnih 90 minuta, Stamenić će dobiti poverenje Milojevića. Njegov značaj u osvajanju drugih lopti je veliki, posebno što je sasvim drugačiji materijal od Gelora Kange i In Bom Hvana.

Reprezentativac Gabona će zadržati mesto u timu, mada Crvena zvezda nije dobila ništa konkretno u prethodnom duelu sa Partizanom. Ukočili su ga crno-beli jakom prvom presing linijom. Bilo je tu i mnogo taktičkih propusta Gelora Kange, ali nije želeo Vladan Milojević da narušava uspostavljenu hijerarhiju i stvara nove tandeme.

To znači da je mesto u postavi zadržao Mirko Ivanić, mada se pominjao i Olajinka kao siguran starter. Nije upitno ni učešće Osmana Bukarija, zatim Šerifa Endijajea, kao i Omrija Glazera.

Imaće dovoljno aduta Vladan Milojević na klupi. Fiks dana je da će Aleksandar Katai dobiti šansu sredinom drugog poluvremena, možda i pre u zavisnosti od rezultata. Baš kao i Piter Olajinka.

Projektovani tim Crvene zvezde za polufinale Kupa Srbije trebalo bi da bude u formaciji 4-1-4-1: Glazer – Mijailović, Dragović, Spajić, Điga – Stamenić – Bukari, Kanga, Hvan, Ivanić - Endijaje.


tagovi

FK Crvena zvezdaKup SrbijeVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara