Ovako je sve počelo 17. jula 2018. godine
Ovako je sve počelo 17. jula 2018. godine

Zvezda se zvanično pohvalila: Rekorderi smo sa deset uzastopnih prolaza

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.08.20. | 12:17

Dinamo ima osam, Astana sedam, Seltik šest...

Pojavila se takva informacija još sinoć, posle trijumfa nad Tiranom. Na kraju se ispostavila da je Crvena zvezda evropski rekord po broju uzastopnih prolaza u kvalifikacijama za Ligu šampiona srušila još prošle srede kada je petardirala Evropu. Pobedom u glavnom gradu Albanije stigla je do desetog uzastopnog prolaska u narednu rundu, kada je reč o samo o mečevima kvalifikacija za elitno takmičenje.

I to će biti jedan od retkih podataka koji će se pamtiti, uprkos lošoj igri koja je slutila u jednom trenutku na sigurnu eliminaciju. Niz je započeo još 17. jula 2018. godine, kada je posle remija u Letoniji, Crvena zvezda na beogradskoj Marakani golovima u finišu slomila otpor Spartaksa iz Jurmale. Bilo je 2:0.

Izabrane vesti

Kasnije je tim Vladana Milojevića bio bolji od Suduve, Spartaka iz Trnave i Salcburga. Godinu dana kasnije pala je ponovo Suduva, zatim Helsniki, Kopenhagen i na kraju Jang Bojs. Sada su u tefteru Evropa i Tirana.

Dugo je Dinamo iz Zagreba držao rekord sa osam uzastopnih prolaza. Ipak, Modri su razočarali 2017. godine kada su pali u dvomeču protiv albanskog Skenderbega. Prekinuli su nisku uspeha, a zatim poečli novu uspešnu eru pod vođstvom Nenada Bjelice.

Astana je imala sedam uzastopnih prolaza, Seltik je ostao na šest... Bar nešto pozitivno iz duela u Tirani. 


tagovi

Dejan StankovićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara