Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zvezda se vratila na put dominacije: Kifla Gavrića, povratnička bombica Kange (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.11.20. | 16:45

Pogađali još Ben i Vukanović za siguran trijumf šampiona protiv Radnika – 4:1

Kaskala je Crvena zvezda u večitom derbiju, ispromašivala se u sudaru sa Javorom, ali se u Surdulici vratila na prepoznatljiv put. Put dominacije. Pod utiskom petarde u sudaru sa Slovanom iz Libereca crveno-beli su lako preskočili prepreku u vidu defanzivne postavke bivšeg trenera omladinaca crveno-belih Slavoljuba Đorđevića i još malo podigla atmosferu uoči dolaska belgijskog Genta 4:1.

 Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković odlučio se da promeni krvnu sliku tima, i uoči novog paklenog rasporeda u postavu implementira Gelora Kangu i dugo povređenog Ričmonda Boaćija. Prvi mu je vratio na poverenju golom u svom stilu – efektnim udarcem sa 20 metara, koji mu je znalačkom povratnom loptom otvorio Ričmond Boaći.

Izabrane vesti

Još jedan meč nade u veliki povratak i vraćananje na nekadašnji nivo odigrao je desni bek crveno-belih Milan Gajić. Ponovo je bivši član Bordoao bio aktivan na desnoj strani, često probijao protivničku odbranu i ulazio u samo završnicu. Biće potreban takav Milan Gajić, treneru Dejanu Stankoviću u narednom periodu.


Vrata 11. prvenstvenog trijumfa crveno-belima je otvorio jedan od izdanaka omladinske škole Željko Gavrić, karakterističnom otrovnom kiflom. Otpor Radnika, koji je od početka susreta bio na klimavim nogama zbog karakterističnog presinga ekipe Dejana Stankovića, definitvno je skršen u finišu prvog poluvremena. Odbranio je udarac Ričmonda Boaćija golman domaćina Kostić, ali je na pravom mestu bio El Fardu Ben. Reprezentativac Komorskih Ostrva demonstirao je povratak u prepoznatljivu formu, trećim golom u poslednja četiri dana.

Ostavio je Dejan Stanković na klupi Aleksandara Kataija, Mirka Ivanića i Dijega Falčinelija, nije bilo u protokolu Milana Rodića i Veljka Nikolića. Servirao je Zvezdin kormilar i malo iznenađenje, pošto je na poziciju polušpica instalirao Srđana Spiridonovića. Nešto povučenije je delovao Gelor Kanga Lepo je menjao stranu Gabonac i ostavljao prostor Gajiću, mada su se u njegovoj partiji videli tragovi pauze, isto kao u slučaju Ričmonda Boaćija. Crveno-beli su odigrali klasičan superligaški meč. Radnik je u duplom bloku pokušao da što više odoleva i eventualnom kontrom, preko prvog strelca prvenstva Milana Makarića, dođe do prilike. Verovatno bi Radnik imao veće šanse da napravi malo senzaciju da crveno-beli nisu iz prvog udarca ka golu došli do vođstva. Inicijativu trostrukog šampiona ulepšao je, sada već prepoznatljivom kiflom u dalji ugao Željko Gavrić.

Crvena zvezda nije imala mnogo čistih prilika, ali je konstantno davila slabijeg rivala. Uporno, kroz posed tražila pukotine u sistemu Slavoljuba Đorđevića. Kao u situaciji kada je Kostić odbranio zicer Boaćiju, ali namestio loptu na nogu El Fardu Benu za 56. gol nekadašnjeg člana Olimpijakosa u crveno-belom dresu. Dva manja nego što je kao najbolji strelac strana u Zvezdi postigao Ričmond Boaći.

Odlučio se Slavoljub Đorđević da igra znatno ofanzivnije u drugom delu. Posle ulaska Ukrajinca Pavlova domaćin je zaigrao sa dva špica. Počeo da muči konstantno odbranu crveno-belih Radnik, ali je na drugoj strani ostavio suviše prostora Kangi i Boaćiju da pokažu ofanzivni potencijal. Afrički tandem je iskreirao akciju za treći gol (lep udarac Kange i asistencija Boaćija).

Zaslužio je Radnik da postigne pogodak, učinio je to Pavlov posle nekoliko promašenih prilika. Međutim, nije mogao domaćin u potpunosti da se vrati u meč. Posle još jednog proboja po levom boku Marka Gobeljića, poentirao je rezervista Aleksa Vukanović.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 1:4 (0:2)

/Pavlov 56 - Gavrić 16, Ben 40, Kanga 54, Vukanović 63/

Surdulica

Stadion Radnika

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Bojan Nikolić

RADNIK: Kostić – Đorđević, Stojanović, Kričak, Stevanović – Jović, Subotić (od 47. Oreščanin) – Bogdanovski (od 64. Stamenković), Lukić (od 46. Pavlov), Spasić – Makarić. Trener: Slavoljub Đorđević.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov (od 57. Eraković), Degenek, Gobeljić – Petrović, Kanga – Spiridonović (od 72. Ivanić), Ben (od 57. Vukanović), Gavrić (od 83. Radulović) – Boaći (od 72. Krstović). Trener: Dejan Stanković.

SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Vojvodina - OFK Bačka 3:1 (2:0)

/Zukić 27, Bojić 40, Vukadinović 61 - Krčmarević 82/

Subota

Inđija – Metalac 0:1 (0:0)

/Milisavljević 90+4/

Čukarički – Novi Pazar 4:0 (1:0)

/Šapić 27, Kajević 48, 54, Birmančević 77/

Voždovac – TSC 2:0 (1:0)

/Nišić 41 penal, Stoisavljević 85/

Rad – Zlatibor Čajetina 0:2 (0:1)

/Petronijević 13, Dakovac 77/

Partizan – Mačva 2:0 (1:0)

/Natho 46 pen, L. Marković 71/

Nedelja

Mladost - Prolter 0:0

Napredak - Spartak 1:1 (1:0)

/Kostić 31 - /

Javor - Radnički (Niš) 1:0 (0:0)

/Piščević 90+2/

Radnik - Crvena zvezda 1:4 (0:2)

/Pavlov 56 - Gavrić 16, Ben 43, Kanga 53, Vukanović 63/



tagovi

Dejan StankovićGelor KangaRičmond BoaćiMilan GajićSlavoljub Đorđević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara