Zvezda potvrdila Kulibalija: Crveno-bela zastavica u Maliju

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.08.22. | 15:39

Nema više dileme da je srpski šampion dobio novog špica

Dileme, ako ih je i bilo više ne postoji. Kalifa Kulibali će uskoro i zvanično postati igrač Crvene zvezde. Srpski šampion je potvrdio transfer doskorašnjeg člana Nanta zanimljivim video priligom na društvenim mrežama.

Na mapi Afrike, odnosno Malija ucrtana je crveno-bela zastavica, kao jasna asocijacija da je klub sa Marakane dobio prvog igrača iz te države u istoriji. Na isti način obeležene su i teritorije Komorskih Ostrva (Ben), Gane (Bukari), Gelora Kange (Gabona).

Izabrane vesti

Novi napadač Crvene zvezde je u redovima Nanta ostavio najjači utisak. Proveo je pet godina na Božuaru, ali su u redovima Kanarinaca procenili da je vreme za rastanak.

Imao je 31-godišnji napadač prema navodima Fut Merkata ponudu iz Saudijske Arabije, ali ju je odbio jer veruje da još ima šta da pruži u Evropi u šta su se očigledno uverili i čelnici srpskog šampiona. Kulibali je ponikao u Realu iz Bamaka, klubu koji je prethodnih godina iznedrio nekoliko odličnih igrača poput Iva Bisume, Dijadijea Samasekua, Mohameda Kamare, Šeika Dukurea..

Kulibali će na stadionu Rajko Mitić zaoštriti konkurenciju u samom špicu napada koju već čine Aleksandar Pešić i Ohi Omoidžuanfo. Norvežanin je kod doskorašnjeg trenera crveno-belih Dejana Stankovića bio precrtan, čak i stavljen na transfer listu, ali je sportski sektor srpskog šampiona odbio ponudu Brendbija vrednu 1.000.000 evra. Za sada.

Kulibali će sa Crvenom zvezdom potčpisazi ugovor na 1+1 sezonu. Godišnje će zarađivati 480.000 evra.


tagovi

Kalifa Kulibali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara