Zvezda poslala ponudu za još jedno Interovo dete! I dobila negativan odgovor

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.12.20. | 17:05

Gazeta piše da je Luka Siligardi pored srpskog šampiona odbio i zagrebački Dinamo

To je već zimska tradicija: navijače Crvene zvezde i tokom predstojećeg novogodišnjih praznika biće na žeravici. Srpski šampion je već angažovao krilnog fudbalera Intera Aksela Bakajoka, ugovor sa crveno-belima je potpisao i povratnik Slavoljub Srnić, a narednih dana tema razgovora u  prostorijama odgovornih sa Marakane biće dvojica igrača, koji bi nesumnjivo predstavljali pojačanja i promenili na bolje fizionomiju tima Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

Da, reč je o Dušku Tošiću, bivšem reprezentativcu koji je obećao da će do Božića da pošalje konačan odgovor Zvezdanu Terziću i danskom internacionalcu iz redova Bodo Glinta Filipu Sinkernagelu. Najbolji fudbaler norveškog prvaka je zastup ponudama iz svih delova Evrope, nada se odlasku u neku od top pet liga Starog kontinenta. Utisak je da je Sinkernagel prevelii zalogaj za Crvenu zvezdu u ovom trenutku, iako su pre šest meseci najdogovornija lica sa Marakane dobili pozitivno mišljenje o Dancu iz Bodo Glinta. U međuvremenu je buknuo i otežao posao Crvenoj zvezdi.

I pored toga na Marakani se nadaju povoljnom ishodu. Vlada umereni optimizam oko potencijalnog angažovanja momka rođenog 1994. godine. Isto tako imaju alternativu iz inostranstvu, sa kojom bi aktivirali pregovore u slučaju da Sinkernagel ode u drugu sredinu. Razumljivo, ne žele u Ljutice Bogdana da otkrivaju identitet igrača koji je na najužem spisku potencijalnih pojačanja.

Dakle, čeka se i dalje Sinkernagel, ali vrlo zanimljiva vest stiže sa Apeninskog poluostrva i to iz pera novinara najuticajnijg sportskog glasila Gazete. Prema navodima tog lista Crvena zvezda je, kao i zagrebački Dinamo, poslala ponudu za ofanzivnog vezistu Parme na pozajmici u Krotoneu Luku Siligardija. Reč je o 32- godišnjem ofanzivnom vezisti, koji kao i Sinkernagel iz Bodoa može da igra na sve tri pozicije iza špica. Najbolje se snalazi kao desno krilo, ali mediji iz navode da Sligardi ne uživa poverenje trenera Krotonea Đovanija Strope. Ove sezone je odigrao svega šest takmičarskih mečeva bez konkretnog učinka.

Zanimljivo je da je Siligardi Interovo dete, baš kao i Aksel Bakajoko. Kopča koja otkriva da ga trener Crvene zvezde Dejan Stanković odlično poznaje, pošto je Siligardi priključen seniorskom timu 2008. godine kada je mali iz Zemuna još bio aktivan igrač. Međutim, nije stigao da debituje za Neroazure. Vreme je provodio po pozajmicama Bariju, Pjaćenci, Trisetini i Bolonju. Zablistao je tek u dresu Livorna, za koji je dao 31 gol na 100 mečeva. Solidan je bio i u Veroni, da bi 2017. godine potpisao za Parmu kao slobodan igrač. Trenutno je u Krotoneu.

Dakle, ne baš impresivna karijera na Apeninima, gde Siligardi želi da ostane. Ako je verovati Gazeti iskusni ofanzivni vezista je odbio dve jake ponude iz inostranstva. Pored Crvene zvezde želeo ga je i zagrebački Dinamo, ali Siligardi, bar za sada, ne želi da menja zemlju i otisne se u inostranstvo.

Zanimljivo je da Crvena zvezda i Krotone imaju već istoriju saradnje. Crveno-beli su letos prodali Miloša Vulića za 800.000 evra trenutnom fenjerašu Serija A. U suprtonom pravcu krenuo je Luka Marković, mladi napadač trenutno pozajmljen Novom Pazaru.


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara