Zvezdan  Terzić sada i nekada (©Startsport)
Zvezdan Terzić sada i nekada (©Startsport)

Zvezda obeležila jubilej – Terzićeva decenija na Marakani

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.06.24. | 11:22

Sve je počelo sa onom legendarnom promocijom Nenada Lalatovića...

Ovaj nestanak struje na jedan simboličan način oslikava stanje u Crvenoj zvezdi. Ako u narednih mesec dana ne pronađemo 7.000.000 evra Crvena zvezda može doći na korak od toga da bude klinički mrtva”.

Tako je 19. Jula 2014. godine govorio Zvezdan Terzić na “svečanoj promociji” Nenada Lalatovića koja i nije bila toliko svečana, jer je tog dana crveno-belima zbog dugova isečena struja. U narednih deset godina, Zvezda je osvojila osam titula šampiona Srbije, vezala ih već sedam i možda i bitnije – vratila se na veliku evropsku scenu, pa će ove jeseni osmi put uzastopce igrati grupnu fazu nekog od međunarodnih takmičenja.

Izabrane vesti

I kao što je sam Terzić govorio…

Možda je prepotentno, ali kao što preuzimam odgovornost za neuspehe, tako sve uspehe pripisujem sebi. Rezultat je uvek jedino merilo kvaliteta. Sve ostalo su lične, subjektivne, paušalne procene”.

Možete da ga ne volite ili ne, ali rezultate ne možete da mu osporite. Od te Lalatovićeve promocije na terasi tokom radničkih štajkova u Ljutice Bogdana prevalila je Zvezda ogroman put za ovih 10 godina. Doživela i Krasnodar i Salcburg i Liverpul, bežala večitom rivalu i na ogromna 32 boda, usput učinila da dugovi više ne budu prva tema kad se zapodene priča o crveno-belima.

I zato je i sama obeležila ovaj Terzićev jubilej, usput poručivši: “Verujemo da će naredna decenija biti još uspešnija”.



tagovi

Zvezdan TerzićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara