Zvezda i špicevi: Desers najskuplja opcija, Zenitov ulazni transfer šalje Kasijeru u Beograd, Lat ima ozbiljne adute

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.05.23. | 10:31

Trenutno trojica kandidata da zaduže opremu crveno-belih

Zvezda i špicevi – to je večita tema uoči svakog prelaznog roka. Sada je dobila na intenzitetu, posebno što će se crveno-beli sa novim trenerom Barakom Baharom spremati za učešće u Ligi šampiona. Nadaju se navijači spektaklurnom ulaznom transferu i dolasku napadača koji će biti garancija napretka u ofanzivnoj igri...

Pokušaj sa Žan Filipom Krasoom nije uspeo, Gruzin Mikuadze je skautiran, ali je posle sjajnih igara u Mecu jedan od najtraženijih igrača francuske Lige 2, i neće otići iz tog kluba za manje od pet miliona evra. Prema informacijama Mozzart Sporta rukovodstvo Crvene zvezde trenutno ima trojicu ozbiljnih kandata za novog špica, od kojih bi jedan trebalo da stigne u Ljutice Bogdana. Možda dvojica ukoliko Aleksandar Pešić prihvati ponudu Ferencvaroša (što nije izvesno), mada bi njegova prirodna zamena trebalo da bude igrač sa srpskim pasošem.

Izabrane vesti

Na tabli Zvezdinih direktora Terzića, Mrkele i Marina napisana su sledeća imena: Mateo Kasijera, Siril Desers i Emanuel Late Lat.

Crveno-beli su prošlog leta grozničavo želeli da dovedu Kolumbijca Matea Kasijeru, pošto je nekadašnji član Ajaksa imao sjajnu sezonu u Sočiju. Posle 14 golova u ruskoj ligi Kasijera je postao tražena roba. Na kraju je potpisao za Zenit, koji je Sočiju izbrojao 4.500.000 evra za obeštećenje. Dobio je Kasijera i astronomsku platu, ali je izborom tima iz Sankt Peterburga pogrešio.

Nije uspeo da se ustali u Zenitu, postigao je samo jedan gol u tamošnjem šampionatu (pet u svim takmičenjima), delovao prilično loše. Odrzilo se to i na tržišnu vrednost Kasijere što Crvena zvezda pokušava da iskoristi. Problem je što Kolumbijac sebe ne vidi u Beogradu, ugovorom je vezan za ruskog šampiona do 2025. godine, ima odlična primanja. Nije mu prioritet odlazak, ali bi jedan ulazni transfer kluba iz Sankt Peterburga naterao špica rođenog 1997. godine da razmisli. Pitanje je kakvu bi ulogu Kasijera imao u Zenitu, sa druge strane Zvezda mu nudi mogućnost igranja u Ligi šampiona. Zvezda bi mogla da pozajmi Kasijeru, ali pitanje je da li treba čekati igrača koji nije baš motivisan za dolazak u Srbiju.

Crvena zvezda je prošlog leta, bar u jednom trenutku, imala ozbiljnu ambiciju da pokuša da izdejstvuje transfer Sirila Desersa. Zagrizao je srpski šampion preveliku jabuku, obzirom da je u dresu Fejnorda Desers bio najbolji strelac Lige Konferencije.

IGRANJE U SRBIJI NIJE BAŠ PRIVLAČNO

Nigerijski reprezentativac rođen u Belgiji je eksplodirao na pozajmici u Fajenordu iz Genka tokom prošle sezone. U Ligi konferencije je rešetao mreže i bio jedan od najzaslužnijih što je klub iz Roterdama došao do finala sa Romom. Postigao je čak 10 golova na 13 mečeva u takmičenju. Sa po dva gola u pobedama nad Slavijom i Marseljom je bio junak Fajenordovog uspona. Zapamtili su ga i navijači Partizana protiv kojeg je u dva meča postigao isto toliko golova uz jednu asistenciju.

Nije želeo da ostane u Roterdamu, imao je ambiciju da se okuša u Seriji A. Kremoneze ga je platio 6,5 miliona evra, ali je to bio Desersov pogrešan potez. Kremona će se preseliti u Seriju B, mada je Desers, u prilično limitiranom timu, imao solidnu sezonu i postigao šest golova u Seriji A. Želeće italijanski klub da povrati sredstva, i angažovanje Desersa predstavljalo bi najskuplju opciju za crveno-bele. Istini za volju Desers ima i najveći rejting od svih Zvezdinih kandidata za špica. I pitanje je da li sebe, kao i Kasijera, vidi u Srbiji.

Tu je i ime Emanuela Late Lata. Pisali smo već da je Atalantin đak na pozajmici u Sent Galenu privukao pažnju Crvene zvezde. Ne samo zbog deset postignutih golova u švajcarskom prvenstvu. Kako se može čuti Late Lat se profilno uklapa u ono što je Zvezdi potrebno. Zna da traži dubinu i koristi višak prostora u kontrama, što će biti prioritetan način igre crveno-belih u Ligi šampiona. I dalje je Late Lat u fazi skautiranja, ali dobro se kotira. Za visinu od 176 centimetara igra dobro telom.

Čeka se i glas Baraka Bahara.


tagovi

Mateo KasijeraSiril DesersEmanuel Late Lat

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara