Moguća totalna rekonstrukcija Zvezdinog napada: Pešić ima ponudu Fradija od 1.500.000!

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 16:57

Problem su lični uslovi iskusnog napadača, kao i život u Beogradu

Biće na žeravici još mesec dana, možda i više navijači Crvene zvezde, sve dok se u odaje Marakane ne pojavi novi napadač, nadaju se svi dostojan Lige šampiona. Intenzivno sportski sektor crveno-belih radi na dovođenju špica, posle, sve su prilike, neuspelog pokušaja sa Žan Filipom Krasoom.

Skautira se na sve strane, pisali smo već o tome da je na vrhu skauting liste igrač Atalante na pozajmici u Sent Galenu Emaneul Late Lat, razgovara se sa Zenitom oko potencijalnog dolaska stare želje, postoji i vrlo jak treći kandidat. Ali bi napadačka linija Crvene zvezde mogla tokom leta da bude totalno rekonstruisana, i da ostane bez prvog izbora Miloša Milojevića, Aleksandra Pešića.

Izabrane vesti

Imao je popularni Šilja sezonu punu uspona i padova, tokom jeseni je čupao crveno-bele na teškim gostovanjima u Novom Pazaru i Nišu, ali je tokom proleća zapao u krizu. Golgeterski post je prekinuo trzajem glavom na Voždovcu, i stigao do brojke od 14 golova u svim takmičenjima. Solidno, mada se možda očekivalo više, uzimajući u obzir sjajan prvi mandat sa 25 golova i 21 asistencijom.

I pored oscilacija Aleksandar Pešić je i dalje interesantan inostranim klubovima i posle odiseja u Grčkoj, Italiji, Francuskoj, Saudijskoj Arabiji, Južnoj Koreji, Izraelu i Turskoj mogao bi da se okuša u Mađarskoj. Prema informacijama Mozzart Sporta Crvena zvezda ima ponudu rivala iz ovogodišnje Lige Evrope, Ferencvaroša za iskusnog napadača vrednu 1.500.000 evra. Fradi je, kao i Crvena zvezda, nastavio dominaciju u Mađarskoj i ponovo osvojio titulu.

 Međutim, svesni su u glavnom gradu Mađarske da su im potrebna pojačanja za letnje kvalifikacije, posebno što je u špicu mnogo toga spalo na Marokanca Rajana Mamea.

Interesovanje Ferencvaroša za rođenog Nišliju ne datire od juče. Pojavila se ta priča još poslejesenjeg dvomeča, u kojima je Pešića imao zapažen učinak, iako nije postigao pogodak. Ferencovih 1.500.000 evra je vrlo pristojna ponuda uzimajući u obzir Pešićeve godine, ali... Odlazak Pešića naterao bi čelnike Crvene zvezde da dovedu dvojicu napadača i, verovatno, aktiviraju otkupnu klauzulu za Marka Rakonjca.

Bio bi to težak posao, uzimajući u obzir činjenicu da trenutno Crvena zvezda traži napadača drugačijeg profila od Pešića. Ne toliko jakog na lopti, ali sposobnog da stalno traži pas u prostor. Pored toga Pešić spada u grupu najplaćenijih igrača srpskog šampiona, sa osnovnim primanjima od 600.000 evra. Uz sigurne bonuse ta cifra je značajno veća.

Pitanje je da li bi Fradi to ispunio, uz dugoročan ugovor, pošto je Pešić, prošlog leta, potpisao za Crvenu zvezdu do juna 2025. godine. Nije zanemarljiva činjenica da se Pešić stacionirao sa porodicom u Beogradu, i da tu vidi budućnost.

Dani raspleta slede.


tagovi

Aleksandar PešićMarko RakonjacMateo Kasijera

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara