Tuga u TSC-a (©Starsport)
Tuga u TSC-a (©Starsport)

Zoltanu u slavu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 10:19

Utakmicama Inđija – TSC i Vojvodina – Proleter završava se 19. kolo Superlige

Dva vojvođanska derbija za kraj 19. kola Superlige. I tri kluba sudbonosno vezana za tragično preminulog trenera TSC-a Zoltana Saba. Topolski sportski klub dan pred sahranu dojučerašnjeg šefa moraće da smogne snage da otputuje na gostovanje kod Inđije, dok će u poslednjem meču poslednjeg kola jesenje polusezone koplja ukrstiti još dva Zolijeva bivša tima. Vojvodina, u kojoj je bio igrač i asistent, protiv Proletera u kome je obavljao ulogu šefa struke.

O meču u Inđiji teško je bilo šta reći, jer vest o smrti mladog stratega potpuno je poremetila sve u klubu. Ekipu će voditi generalni direktor Sabolč Palađi i Mirko Jovanović, dosadašnji Sabov asistent, ali nije to toliki problem koliko atmosfera u TSC-u posle šokantne smrti trenera. TSC je svakako u lošem periodu, vezao je tri poraza, koliko i Inđija doduše, ali u ovakvim okolnostima to je i najmanje bitno.

Izabrane vesti

Glava je ovde presudna, a niko ne može da zaviri u glave igrača Topolskog sportskog kluba.

Sabovu smrt osetili su i u Novom Sadu. Nenad Lalatović je na konferenciji za novinare uoči meča rekao da je Superliga izgubila najboljeg trenera, Branko Žigić sa klupe Proletera podsetio da ga je baš Zoltan uveo u trenerske vode i da mu je bio prvi šef u stručnom štabu.

Voša će imati i nekih uobičajenih pred derbi kola u kome će pokušati da se učvrsti na trećem mestu na tabeli. Povređeni su prvi golman Nikola Simić, pa štoper Siniša Saničanin, njegov parnjak, suspendovani Slavko Bralić, zatim zadnji vezni Mirko Topić, te najbolji strelac Lala Petar Bojić. A kako Proleter i inače prima malo golova, manje su primili samo Crvena zvezda i Partizan, neće biti lako Voši da probije bedem novosadskog rivala.

Uostalom, na šest dosadašnjih sudara ova dva tima palo je svega sedam golova, samo jednom dva, u svim preostalim slučajevima po jedan. Jasno vam je da se ovde ne očekuje goleada.

SUPERLIGA - 19. KOLO

Sreda

Partizan – Mladost 4:0 (3:0)

/Asano 22, Natho 42pen, Obradović 59, Marković 84/

Rad – Spartak 0:1 (0:1)

/Milošević 35pen/

Zlatibor – Mačva 0:1 (0:0)

/Mihajlović 58/

OFK Bačka – Radnički Niš 1:2 (0:1)

/Ratković 63 - Đuranović 4, Kojić 92/

Napredak - Novi Pazar 0:0

Javor - Voždovac 3:1 (2:1)

/Luković 3 penal, Ilić 45, Nikolić 52 - Putinčanin 41/

Radnik - Čukarički 0:1 (0:1)

/Eze Frajdej 15/

Metalac - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Milunović 36/

Četvrtak

13.00: (13.00) Inđija (3,45) TSC (2,10)

15.00: (1,45) Vojvodina (4,40) Proleter (8,00)



tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara