Komentari na vest

Zlatno doba španskih trenera

R

Rale123

pre 4 meseca

Zanimljivo je da su svi vrhunski treneri Baskijci i koliko ih puno ima: Xabi Alonso, Unaj Emeri, Irraola, Mendilibar, Valverede, Arteta, Bivši selekotor Srbije Klemente je takođe Baski.
M

Mare888

pre 4 meseca

Zaboravili ste Fabregasa koji je sa Komom usao u Seriju A!
K

Kalabasas

pre 4 meseca

Kad ce doci vreme naših stratega....lalat,albert,mister,duki,miloje,lazetic,nikolić,ivić,meksiko paun,pikseta, bratic...sve pro licenca...potkovani...kako ne mogu menadzeri da im završe bar neki bohum,lece,union,kotrajk bilo sta samo da nisu nesvrstani...
L

Luzerpul

pre 4 meseca

Ne lazite. Klop je najveci trener na svetu. Tako mi iz Luzerpula kazemo.Jedino njega priznajemo. Jeste osvojio 6 trofeja u svojoj karijeri ali je najbolji jer trenira nas Luzerpul.
N

Nenad NBG

pre 4 meseca

Zlatno doba spanskih trenera, a nijedan nije Spanac, vec Baskijci i Katalonac...
P

Perun91

pre 4 meseca

To isto kao da kazes niko nije Srbin nego Vojvodjanin, Sumadinac itd.
J

Juventino10

pre 4 meseca

Jes, jes kako da ne. Baskijci jedni od najstarijih naroda u evropi. Jezik im nema veze sa španskim
L

Licemeri

pre 4 meseca

Neka se bahate i prave važni, sve dok ne nalete na revolucionara fudbalskog, Miloja a.k.a. Klark Kenta, da im objasni kako da padaju, kako da urlaju na sudije, kako da gaze protivnike ( ali fizički, ne rezultatski) i toliko noviteta koje Gvardiola, Ćabi i ostali ne mogu ni da zamisle.
L

Lucky90

pre 4 meseca

Treba dodati i Fabregasa, koji je sa "malim" Komom ušao u Seriju A.
K

Klasična desetka

pre 4 meseca

Bio jednom jedan fudbal a onda je došao ćelafuto katalonski i napravio frankenštajn od Krojfovog totalnog fudbala i stvorio tika taku koja je ugasila istinsku draž ovog sporta. Fudbal je nekad bio igra talenta, kreacije, poteza više, različitih stilova igre. Danas je postao atletika sa bolesnom opsesijom da se dominira u posedu lopte, da se kontroliše svaka moguća stvar, da se robotizuje do te mere da u potpunosti izgubi ono zbog čega je ogromna većina zavolela i gledala ovaj sport. To je neizvesnost, nepredvidivost. Mogućnost da mali tuče velikog, da slabiji nadigra jačeg. Naravno oduvek je bilo favorita i autsajdera, jačih i slabijih, bogatih i siromašnih, ali nikad nije bilo ovako predvidivo i dosadno kao danas. 10-15 korporacija dominira evropskim fudbalom. Ne sporim efikasnost i činnenice da ovo trenutno jeste najdominatniji stil i da je upravo zbog toga toliko preuzeo fudbal, ali kakva je ovo igra postala u međuvremenu? To je dobro pitanje.
8

8

pre 4 meseca

A zadnje 3 godine Anćeloti vodi najbolji Španski klub
S

Srki srle

pre 4 meseca

Koji Arteta, potrošio 500 miliona evra i osvojio jedan FA kup, ništa neće uraditi ni ove godine niti bilo kad. Muka mi je od tih Gvardiola u pokušaju. Za Ćabija imam veće poštovanje, ostvario je uspeh u manjem timu i sa manje para a pritom fudbal mu nije toliko robotski predvidljiv kao Artetin.
9

999

pre 4 meseca

Sa manjim timom i sa manje para, ali i sa dalekooo manjom konkurencijom. Uostalom, ako je do novca i ako je Arteta potrosio 500mil, sigurno su vise potrosili i City i Chelsea i Utd, zar to onda samo po sebi nije uspjeh biti ravnopravan ili bolji od njih? Ili tada pare vise nisu mjerilo??
B

Bostan

pre 4 meseca

I u manjoj ligi gdje nemas Citya i Liverpoola i jos 4 kluba koji mogu potrositi i trose preko tih 500 miliona. Artetin uspijeh je u tome sto je uzeo klub koji je bio 9 na tabeli i morao da ga remontuje od 0. Od ekipa koja je uvijek sa bilo kim da su igrali mogla da primi gol u svakom napadu napravio je masineriju. Relativno tek je sad izgradio tim i o njemu sudite naredne 3 godine sta ce uraditi od njih.
M

Mitrandir

pre 4 meseca

Ne volim Gvardiolin fudbal mada je to zapravo malo modifikovan Krojfov totalni fudbal, koji je i većina španaca preuzela. Mislim da je to odličan sistem jedino za klubove sa neograničenim budžetom i da je pre svega dobar za ligaški sistem a ne za kup sistem. Što se i vidi po tome koliko puta ga je Anćeloti dobio u ligi šampiona. Za kup sistem je potrebno da ekipa ume i da se brani ali i da improvizuje ako zatreba baš kao Real. Kod Gvardiole ako mu ekipa gubi on ne dozvoljava recimo da centriraju na Halanda nego sve pas, to prođe u ligi jer ako jednom kiksneš imaš 30+ utakmica da popraviš a ligi šampiona nema popravnog.
G

Gost99

pre 4 meseca

Pa eto Cabi Alonso je igra isti pozicioni sistem kao Gvardiola iako nema neogranicen budzet i to mu prolazi
m

miki234

pre 4 meseca

Sve si objasnio.Za ligu je Gvardiola brutalan ali kad dodje lš i dvomeci tu je ranjiv.I uvjek ga izbace na isti nacin bunkerom i na kontre.Pocelo je 2014 kad ga je isto Anceloti izbacio tako i do dan danas ima isti problem kad dodje zavrsnica lige sampiona.Ali jesu njegove ekipe najjace i to nije sporno ,Siti je masina ,ali lš je bas specificno takmicenje prolazi spretniji ,cvrsci namazaniji.
V

Venom

pre 4 meseca

Gvardiola i Anceloti su razliciti tipovi skroz.Gvardioli vise lezi ligaski sistem dok Ancelotiju vise lezi kup sistem.Pep je vise oslanja na pozicionu igru dok Karlo daje vise slobode igracima.Meni je po meni teze osvojiti ligu jer moras biti konstantan citave sezone nego LS koji su osvajali i timovi koji nisu osvajali ligu npr Celsi bio 4. a osvojio LS 2021,Real je samo 2017 osvojio i LS i ligu
@

@Gost99

pre 4 meseca

Ne igra baš isto, on nije bio dete Barselone i nije toliki fudbalski idealista. Kod Gvardiole recimo nikad ne bi igrao jedan klasičan razarač kao što je Džaka, takođe ima klasične špiceve u vidu Bonifejsa i Šika. Gvardiola je dugo odbijao da uopšte dovede napadača jer u suštini smatra da fudbal treba da igra 11 veznih igrača, uze
@

@Gost99

pre 4 meseca

Manji je idealista Ćabi od njega, ipak su ga trenirali Murinjo i Anćeloti i nije iz te Barsine priče. Inače taj Barselonin fudbal je najgori za uspeh u kup takmičenjima što se i vidi po njihovim rezultatima. Barselona i Gvardiolini timovi mogu da osvoje ligu šampiona samo ako potpuno dominiraju i ako su za 5 klasa iznad svih, nikad ne umaju da se provuku na improvizaciju i neku defanzivu kao Real recimo. A kup takmičenjima je to često važnije od postojanja nekog sistema.
L

Legolass

pre 4 meseca

Šablon. Kao kad odgovaraš gradivo koje naučiš napamet, profesor te provali i preseče pitanjem, i ti onda kao riba na suvom...
P

Partymaker

pre 4 meseca

Pa ne moze se bas tako reći, Italijani imaju vrhunske trenere bar toliko koliko i Španci, Nemci uvek imaju 2-3 vrhunska trenera, Argentinci sa Bijelsom, Simeone.. Emeri i Pep su trofejni treneri i sada Xavi ima priliku tripletu da uzme... Arteta sem stila što je Arsenalu promenio, jos nista nije uradio
X

Xabi Alonso

pre 4 meseca

Xavi nema priliku ništa da uzme a kamoli tripletu. Za ovih 20+ godina koliko su na fudbalskoj sceni mogao si im bar imena zapamtiti.
P

Partymaker

pre 4 meseca

Pa ne moze se bas tako reći, Italijani imaju vrhunske trenere bar toliko koliko i Španci, Nemci uvek imaju 2-3 vrhunska trenera, Argentinci sa Bijelsom, Simeone.. Emeri i Pep su trofejni treneri i sada Xavi ima priliku tripletu da uzme... Arteta sem stila što je Arsenalu promenio, jos nista nije uradio
N

Ne slažem se, ne

pre 4 meseca

Najjača trenerska škola, škole su Miloja, Stankela, Milojević junior, Radonja i drugi izdanci. Koliko trofeja su ovi Španci osvojili, a koliko zvezdanini kapitalci? Da li su oni uvek prvi, uglavnom još u avgustu? Nikad oni neće doći na taj nivo, potpisujem, imena mi moga, ah da, znate ga svi.
S

Saturn

pre 4 meseca

Moras da imas uvek Spanca,Italijana i Nemca u ekipi za uspeh
Р

Решење за наш фудбал

pre 4 meseca

Да постоји добра воља, проблем нашег фудбала би врло лако могао да се реши. Просто да се доведу млади и релативно непознати тренери из Португала и Шпаније, има их јако много квалитетних и вредних. Права win-win ситуација, њима би наша лига била одскочна даска за даљу каријеру, а својим радом би помогли нашој деци да се развијају, да фудбал стварно крене да се игра овде. Много људи овде воли да гледа фудбал и имамо много правих талената. Сигурно боље решење од тренутне ситуација, вртешке истих тренере и владајуће идеологије бата Ђорине тренерске школе...
L

Lusiliu

pre 4 meseca

Bog si...i šta kad tom mladom i ambicioznom spancu pre utakmice daju spisak na kome od 11 igrača ima 4 tatina sina,3 menadzerska igrača,i 3 stranačke kombinacije...koju magiju čovek da primeni.....sem da klima glavom....al onda nisi trener nego albert.
@

@Lusiliu

pre 4 meseca

Ниси прочитао сам почетак коментара: "Да постоји добра воља"... Пошто тога нема, свестан сам да је тако како је. И зато ће нас у Европи сви шамарати.
E

Elemao

pre 4 meseca

🤣 zlatno za prenavikane standarde engleske lige gde je ionako sve PR i prenavikano, jedino xabi osvetlao obraz na evropskoj sceni
T

Torii

pre 4 meseca

Bolje da ste mendilibara stavili umesto emerija ,čovek sa 5x slabijom ekipom olimpijakosa išamarao 2 puta tog emerija
W

WK

pre 4 meseca

Najjaca skola trenera trenutno.Secam se da su govorili kad je Pep dolazio u Siti da mu nece prolaziti taj njegov fudbal u PL.Na kraju je bukvalno pretvorio u farmer ligu gde je svake godine isti pobednik
P

Pobeda je resenje

pre 4 meseca

Eto resenja za srpske klubove konkretno vodece Partizan,Zvezda,Vojvodina,Tsc iz Backe Topole,Radnicki iz Kragujevca,Cukaricki da uzimaju spanske trenere naravno dosta manje poznate od nabrojanih sa potencijalom.
L

Liga sampinjona

pre 4 meseca

Espana!💪🏻🇪🇸
V

Vasikis

pre 4 meseca

Zlatno, a 3 Italijana u 3 evropska finala.
9

999

pre 4 meseca

A to je mnogoo vise od spanaca koji imaju dvojicu. Uostalom, prosle godine spanci osvojili dva evro trofeja, italijani 0. Ako ti mislis da je ovo zlatno doba Italijana, onda jbg bas.. Osim Ancelotija i ajd Gasperinija koji su na zalasku karijera, najvise se prica o De Zerbiju, lik unazadio Brajton samo tako. Sta vise pricati od cinjenice da jedan Milan vodi totalno bezlican lik poput Piolija..
H

Haha gg

pre 4 meseca

Nemoj snove da im rušiš 😅 sve je u engleskoj najbolje pa makar i vnogo bilo
K

Kus

pre 4 meseca

Nokaut sistem takmičenja osvajali su Tuhel, Di Mateo, Rafa Benitez, da ne pominjem kakvi su sve prosečni treneri uzimali LE. Ligaški sistem takmičenja sa više utakmica može da kaže više o treneru, može da se uporedi igra, dominacija, disciplina, ideja.