Aleksandar Mitrović u sastavu Al Hilala (©Reuters)
Aleksandar Mitrović u sastavu Al Hilala (©Reuters)

Žezus poveo Mitrovića u Džedu, Al Hilal ove sezone 6/6 u saudijskom Klasiku

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 12:39

Plavi iz Rijada gostuju Al Itihadu u polufinalu Kupa kralja

Povreda zadnje lože najefikasnijeg igrača Srbije u istoriji je prošlost. Aleksandar Mitrović u ponedeljak je odradio trening u Rijadu, a već u utorak konkuriše za polufinalni meč Kupa Sadijske Arabije protiv Al Itihada u Džedi (20.00).

Napadač Orlova i zvezda Al Hilala sleteo je sa svojim timom u Džedu u toku ponedeljka i nalazi se na spisku igrača koji će igrati u saudijskom Klasiku protiv Al Itihada, ovog utorka, u borbi za plasman u finale Kupa kralja.

Izabrane vesti

Prema onome što je nagovestio tamošnji novinar Abdulaziz Al-Asimi, trener Plavih Žorž Žezus je insistirao na prisustvu Mitra u ovoj važnoj utakmici, a nejasno je da li je dokazanom strelcu namenio ulogu startera ili će da bude jedna od opcija sa klupe.

20.00: (7,25) Al Itihad (4,40) Al Hilal (1,40)

Al Hilal je blizu osvajanja saudijskog šampionata, a ujedno cilja na pehar u Kupu kralja. Ove sezone najveći derbi Saudijske Arabije igrao se već šest puta, i Al Hilal je uvek pobeđivao. Osim dva sukoba u prvenstvu koje je rešio u svoju korist sa 4:3 i 3:1, Plavi su se radovali u Arapskom kupu šampiona sa 3:1, zatim u nacionalnom Superkupu sa 4:1, odnosno dva puta je trijumfovao u AFC Ligi šampiona sa po 2:0.

Ujedno, na prethodna 23 dvoboja u svim takmičenjima, Al Itihad je samo jednom uspeo da na kolena baci Plave iz Rijada, dok je pretrpeo 16 poraza i šest puta je bilo nerešeno.

Žorže Žezus će imati značajna odsustva, jer su zbog povreda odsutni vezista Salem Al Davsari, te napadači Nejmar i Malkom. U početnih 11, kao i obično, očekuje se srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić.

S druge strane, Al Itihad je razočarao ove sezone u prvenstvu Saudijske Arabije, gde je tek na petoj poziciji sa 50 bodova, čak 30 manje od predstojećeg rivala i lidera lige Al Hilala. Trener Marselo Galjardo još ima šansu da donekle spase sezonu osvajanjem trofeja Kupa kralja, a za polufinale će da ima najbolje što ima u sastavu. Dakle, Karim Benzema, Engolo Kante i Fabinjo su mu na raspolaganju.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP SAUDIJSKE ARABIJE - POLUFINALE

Utorak

20.00: (7,25) Al Itihad (4,40) Al Hilal (1,40)

Sreda

20.00: (1,20) Al Nasr (6,25) Al Halidž (11,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar MitrovićAl HilalAl ItihadSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara