Gol Jerohina (©Reuters)
Gol Jerohina (©Reuters)

Zenit poveo i prestao da igra, opsada gola donela Laciju bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 20:46

Italijani neporaženi, Rusi bez pobede posle 3. kola LŠ

Liga šampiona nije takmičenje u kojem se baš često dešava da postigneš gol posle 20 minuta igre i prestaneš da igraš. Povučeš se, braniš prednost i odbraniš je. Takav fudbal odavno se više ne igra na Starom kontinentu.

Naučio je to i Zenit večeras. Na teži način. Neko bi rekao, gledajući kako se kretao rezultat, da ruski prvak ima za čim da žali, da mu je izmakla pobeda u 3. kolu Lige šampiona nad Lacijom. A, istina je da tim iz Sankt Peterburga može da bude prezadovoljan bodom, jer su Rimljani bili daleko bolji tim na terenu. I pre gola Zenita, a pogotovo nakon njega. Pa i posle izjednačenja.

Izabrane vesti

Na koncu, po bod – 1:1. Zenit je ostao bez pobede i posle 3. kola grupne faze, dok je Lacio i dalje neporažen.

Dobar meč odigrao je Sergej Milinković-Savić, u dobroj formi dolazi na okupljanje reprezentacije. Pokazao je veliku želju na terenu, gradio je akcije Lacija, a u samom finišu je uhvatio lep volej levom nogom, lopta je prozujala tik pored stative. A, onda je umalo skrivio – tragediju. U 93. minutu je „prodao“ loptu ispred svog šesnaesterca, Zenit je izveo brzopoteznu akciju i postigao gol, ali je pomoćni sudija pokazao da je – ofsajd.

Bez obzira što je zaigrao oslabljen, bez Ćira Imobilea, Tomasa Strakoše i Lukasa Leive, kojima UEFA nije dozvolila da igraju zbog sumnje u njihove negativne testove na koronu, Lacio je od početka bio bolji tim u Sankt Peterburgu.

Zaigrao je rimski tim napadački od starta, pritiskao je Ruse, stvorio i nekoliko solidnih prilika, a u jednom napadu je Milinković-Savić tražio penal zato što je lopta pogodila u ruku Lovrena, kako je pokazivao sudiji. Ali, signala iz pištaljke nije bilo.

U jeku te ofanzive Lacija, postignut je gol, ali na drugoj strani. Zaista filigransku akciju je izveo navalni red Zenita. Nije to bila uigrana akcija, ali je bila vrhunska improvizacija smišljena u deliću sekunde. Paklen je napadač Artjom Dzjuba, uverili su se u to nedavno i defanzivci reprezentacije Srbije, a večeras su teško izlazili s njim na kraj i odbrambeni igrači Lacija.

Uspeo je Dzjuba da ukroti loptu u šesnaestercu italijanskog tima, da odigra dupli pas, pa da glavom asistira Jerohinu, kojem nije bilo teško da sa peterca zakuca loptu u gol – 1:0.

Nastavili su gosti na identičan način i nakon primljenog gola, imali su više loptu u nogama, više udaraca na gol, ali nisu iz toga stvorili i neku stoodstotnu šansu za kojom bi žalili na kraju prvog dela.

Kako je odmicao meč, tako je rasla nervoza u timu Lacija. Najpre je trener Inzagi dobio žuti karton zbog protesta, a onda i Milinković-Savić, jer je protivničkog igrača udario rukom u lice. Zenit je za to vreme čuvao svoj gol, držao kontrolu na sredini terena i čekao da mu se otvori kontra.

Mogu Rusi debelo da žale za kolosalnom šansom koju je stvorio i promašio Mostovoj. Sve je sam uradio, kao brzi voz je protutnjao kroz odbranu Lacija i u situaciji kada je mogao da doda potpuno samom Kuzjajevu na petercu, hteo je sam sve da reši, da kruniše golom strašan solo prodor i – promašio je. Za dlaku, ali je promašio...

Slična situacija desila se na drugoj strani u 79. minutu, a u prvom planu je bio Hoakin Korea. Isto je sve sam uradio, prošetao se kroz odbranu Zenit i kada je već počeo da gubi ravnotežu, odlučio se za šut – pravo u Keržakova.

Apsolutni pritisak Lacija isplatio se najzad u 82. minutu. Aćerbi je poslao centaršut sa levog boka, na loptu je natrčao Kajsedo i sa nekih 15 metara je poslao u mrežu. Pravedno, pošteno – 1:1. Rimljani nisu zaslužili da izgube.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

GRUPA F

Zenit – Lacio 1:1 (1:0)

/Jerohin 32 – Kajsedo 82/

21.00: (5,50) Klub Briž (3,80) Dortmund (1,65)



tagovi

ZenitLacioSergej Milinković SavićLiga šampionaItalijaRusija

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara