Stadion Grbavica (©AFP)
Stadion Grbavica (©AFP)

Željin opstanak se danas rešava na Grbavici

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.05.24. | 11:10

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tim iz Sarajeva može da reši sve dileme ako pobedi Tuzla Siti na svom terenu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Još četiri kola ostalo je do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Zanimljivo će biti u trci za titulu i za opstanak, a neke dileme bi mogle biti otklonjene i u ovoj rundi. Utakmica dana igra se u Sarajevu, dok će biti zanimljivo i u Mostaru.

Izabrane vesti

I ptice na grani znaju da Željo igra jednu od najgorih sezona u klupskoj istoriji, ali svi se nadaju da će se uspeti izboriti opstanak u ligi. Posle loših rezultata pod vodstvom Bruna Akrapovića, Plavi su bili u nezavidnoj situaciji, ali dolaskom na kormilo Dina Đurbuzovića, brod je počeo sigurnije da plovi i opstanak je izvestan. Trenutno je Željo na osmoj poziciji sa 33 boda, šest više od današnjeg rivala, pa će utakmica biti krucijalna za opstanak.

Ukoliko Željo trijumfuje značiće to i matematički opstanak u ligi, što bi skinulo ogroman teret s pleća svih ljubitelja sarajevskog kluba. Znaju to i u taboru Plavih pa će u današnji duel ući sa jednim jedinim ciljem, a to je pobeda.

Atmosfera je kod nas jako dobra, sa puno ozbiljnosti i opreza ulazimo u utakmicu. Imali smo dva dobra rezultata, ne želim da niko odmara i da misli da će se lako pobediti Tuzla siti”, rekao je Dino Đurbuzović i dodao:

Imaju izuzetno kvalitetne igrače, oni će doći opušteno da igraju, da pokažu koliko mogu da se nameću i nama i drugim klubovima. Međutim, smatram da smo mi sazreli, da smo se skupili i uozbiljili i da u ovu utakmicu ulazimo jako angažovano, ozbiljno i nadam se da pobedimo i definitivno izborimo opstanak”.

18.00: (1,80) Željezničar (3,45) Tuzla Siti (4,20)

Kako stvari stoje, Tuzla je jednom nogom već u nižem rangu. Ključan je bio domaći poraz u prošlom kolu od Igmana, pa će Tuzlaci imati vrlo težak zadatak da se spasu ispadanja. Gledajući ekipu, činjenica je da zaslužuju mnogo više ali je realnost je drugačija jer se skoro cele sezone poprilično pate sa rezultatima.

Ni česte promene trenera nisu donele puno, pa sada stručni štab iz vlastitog kadra pokušava spasiti što se spasiti može. Ipak, ne ide im baš najbolje, ali i dalje postoje matematičke šanse za opstanak. Ukoliko danas ostvare pozitivan rezultat, imaće se čemu nadati.

"Matematički gledajući, mi imamo šanse da ostanemo u ligi i sve dok bude tako mi ćemo se boriti. Znamo da je Željo podigao formu, da im je ova utakmica najvažnija u sezoni, ali pokušaćemo taj pritisak iskoristiti i vratiti se u život", kazao je trener Tuzlaka Adnan Osmanhodžić.

ZRINJSKI - ŠIROKI BRIJEG (20.30)

Vodi Zrinjski dugo trku sa Borcem za šampionsku titulu, ali Banjalučani ne predaju tako lako tron. I dalje je razlika pet bodova, ali do kraja su ostala još četiri kola. Objektivno gledajući sve je moguće, ali je činjenica da i jedni i drugi igraju fantastično. Pogotovo Zrinjski koji je poslednju utakmicu izgubio upravo od Borca početkom marta, a od tada su zaredali sa pobedama. Iako je nakon prošle utakmice trener Zrinjskog Željko Petrović između redova rekao da je trka za titulu gotova, daleko od toga da je stvarno tako nešto.

Neće se Plemići predavati sve dok bude i promil šanse za prestizanje Borca. Očekuje se pobeda i danas protiv rivala iz Hercegovine, i čekanje sutrašnje utakmice Borca.

"Oni uvek žele da daju maksimum protiv nas. Stabilna su ekipa i nije bilo tako davno kada su pobedili Sarajevo sa 0:3 u gostima. Teška ekipa koja hoće da igra i u većini slučajeva staje u srednji blok. Za nas se ne menja situacija, mi želimo da pobeđujemo i imamo obavezu prema publici“, rekao je Željko Petrović trener Zrinjskog i dodao:

"Izvešćemo najbolji mogući sastav mi više nemamo šta da kalkulišemo, jer moramo pokušati dobiti sve do kraja kako bi ušli u pozitivan niz. Posle imamo i dve važne utakmice u Kupu. Gledali smo meč Širokog Brijega protiv Borca, ali ne bih ništa govorio o toj utakmici, jer moramo gledati samo sebe”.

Široki Brijeg je nakon dobrih rezultata početkom proleća, znatno u padu forme. Sreća je da imaju 35 bodova i da se teško može desiti da dođu u neizvesnu situaciju za opstanak. U poslednjih sedam utakmica Širokobriježani imaju samo jednu pobedu, tako da optimizam i nije baš na visokom nivou, ali ono što može biti pozitivno jeste činjenica da su potpuno rasterećeni i da će kao takvi pokušati zapretiti Zrinjskom.

"Definitivno znamo o kakvoj utakmici je reč i znamo s kakvim protivnikom igramo. Znamo u svakom slučaju da nas čeka težak posao. Zrinjski igra u odličnoj formi, skautirali smo ih i znamo odakle nam preti najveća opasnost. Moramo se dobro pripremiti i izvući maksimum. Za nas bi pozitivan ishod bio i nerešen rezultat, ali naravno da želimo pobedu u Mostaru“, kazao je Dino Skender, trener Širokog Brijega.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 30. KOLO

Petak

18.00: (1,65) Velež (3,45) Posušje (5,40)

18.00: (1,80) Željezničar (3,45) Tuzla Siti (4,20)

20.30: (1,25) Zrinjski (5,50) Široki Brijeg (10,0)

Subota

13.30: Zvijezda – Igman

16.00: Sloga Doboj – Sarajevo

20.45: Borac Banjaluka GOŠK Gabela

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1BiHPremijer ligaFK ŽeljezničarŽeljezničarTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara