Žedson završio preglede u Londonu, Totenhemova opcija kupovine ipak na 65.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.01.20. | 21:25

Izgleda da su dorađeni uslovi otkupa za talentovanog vezistu

Od juče praktično nema nikakve dileme, sada je cela priča korak bliža zvaničnoj realizaciji - Žedson Fernandeš prošao je večeras lekarske preglede u Londonu i zvanična potvrda transfera može se očekivati u naredna 24 časa.

Talentovani vezista Benfike na Vajt Hart Lejn stiže kao ispomoć u veznom redu umesto povređenog Muse Sisoka, onda i kao neko ko će da odmeni u dogledno vreme Viktora Vanjamu i Kristijana Eriksena. Kao što je ranije najavljeno, Žedson će u Londonu biti na pozajmici od godinu i po dana, mada je sada Skaj Sport objavio da je cena potencijalnog otkupa nakon tog perioda drastično veća od prvobitno istaknutih 50.000.000 evra. Naime, Totenhem će leta 2021. godine morati da plati 65.000.000 evra ako želi da zadrži Žedsona

Izabrane vesti

Totenhem je u trci za potpis pobedio Mančester junajted, koji je ipak bio više fokusiran na iskusnijeg Bruna Fernandeša, ali i Čelsi. Takođe, iz više izvora potvrđeno je da Vest Hem nijednog trenutka nije bio ozbiljno zainteresovan za Žedsona, iako se pisalo o ponudi od 30.000.000 evra.

Ovaj 21-godišnji vezista je ove sezone odigrao samo 630 minuta za Benfiku raspoređenih kroz 13 utakmica u svim takmičenjima i ima samo jednu asistenciju. Otkako je u tim došao Bruno Laže njegova minutaža drastično je opala, zbog čega je prvi čovek Benfike Luis Filipe Vijera insistirao na tome da Žedson dobije veću šansu na nekom drugom mestu.

Zanimljivo, Žedsonova agencija istija je kao i Brunova...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara