©Starsport
©Starsport

Zbiljić: Poštovati zakon, kao i uvek, dva bonusa od sezone 2025/26

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 15:07

Predsednik Zajednice fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije se oglasio povodom trenutno goruće teme

Predlog povećanja broja obaveznih bonus igrač na dva je podigao prašinu, pre svega usled reakcije Partizana koji je saopštenjima ukazao da bi se primenom istog prekršio Zakon o sportu. Istakli su crno-beli da je odredbama jasno definisano da se propoizicije takmičenja utvrđuju najkasnije 40 dana pre početka takmičenja i ne mogu se menjati u toku takmičarske sezone na koju se odnose, ali je iz Fudbalskog Saveza stigao odgovor da su odluku podržali svi osim crno-belih, kao i da je ona prosleđena na usvajanje Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije, posle temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova.

Ipak, Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije na sednici održanoj u ponedeljak se nije izjasnio po pitanju da li će u narednoj takmičarskoj godini biti obavezan jedan bonus igrač, kao do sada ili će biti dva, kako je tražila većina klubova Superlige, već je rešavanje pitanja prosleđeno Zajednici Superlige.

Izabrane vesti

Predsednik Zajednice fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije Dragoljub Zbiljić nakon poslednjih dešavanja istakao je da je za apsolutno poštovanje zakona i da će predložiti Izvršnom odboru da se pravilo o dva bonus igrača primenjuje od sezone 2025/26 godine. On je u izjavi Tanjugu istakao da je nakon jučerašnje odluke Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da taj predlog vrati na usaglašavanje zajednici razgovarao sa predsednikom FSS Draganom Džajićem.

"Imao sam juče telefonski razgovor sa predsednikom FSS gospodinom Džajićem i očekujem mejl od FSS na osnovu koga ću izaći pred IO Zajednice. Ono što će biti moj predlog kao predsednika zajednice Super i Prve lige Srbije je da poštujemo zakon uvek i na svakom mestu, a to znači da se pravilo o dva bonusa primenjuje od sezone 2025/26, s obzirom na to da smo na 10 dana od početka takmičarske sezone", istakao je Zbiljić.



tagovi

Dragoljub Zbiljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara