Fudbaleri Crvene zvezde (©Star Sport)
Fudbaleri Crvene zvezde (©Star Sport)

Ispada da Zvezda drži monopol na predlog za dva bonusa

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 19:19

"Nećemo pomerati godinu rođenja sa 2002. na 2003. kako bi se olakšalo nespremnim klubovima", rekao je novi predsednik Zajednice klubova Superlige Srbije

Pre tri dana predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić je u izjavi dostavljenoj Mozzart Sportu izrazio stav da je Mozzart Bet Superligi neophodno dupliranje bonus igrača, odnosno povećanje obaveznog broja mladih igrača u startnoj postavi sa jednog na dva.

U međuvremenu je prvi čovek novosadske Stare Dame postao i rukovodeći Zajednice klubova Superlige Srbije koja će uskoro pred krovnu organizaciju srpskog fudbala izaći sa svojim predlogom.

Izabrane vesti

"Pet klubova je predložilo pravilo dva bonusa. Mi idemo pred FSS sa predlogom da već ova takmičarska sezona bude sa dva bonus igrača. Nećemo odmah da penjemo godinu sa 2002. na 2003, već ostajemo na 2002. Tako da i klubovima koji nisu bili spremni do ovog trenutka ostaje mogućnost da ipak bonus bude od 2002. godišta. Ali moraju da budu dva igrača tog godišta (ili mlađih) na terenu konstantno. Ako se menja bonus, mora da bude zamenjen drugim bonus igračem."

Zbiljića je za predsedničku funkciju predložilo pet klubova, a na pitanje da li je dobio podršku Crvene zvezde, 47-godišnji funkcionore je ogovorio sledeće: "Dobio sam podršku svih 32 člana Zajednice Superlige. Javnost je vrlo interesantna. Ispada da Crvena zvezda drži monopol na predlog za dva bonusa. I onda kada neko izađe sa tim predlogom, kao da javnost kaže, aha, to je urađeno u dogovoru sa Zvezdom. Tamo, neki Zvezdan Terzić je to tamo dogovorio. Nije to baš tako. Predsednik Zajednice Superlige dolazi iz Fudbalskog kluba Vojvodina koji je najstariji srpski klub, koji je zadnje dve godine pokazao kako se radi na podizanju marketinga, brenda, kvaliteta... Zaista mislim da me je preporučilo mnogo više stvari, nego klubovi pojedinačno. Želeo bih da se javno zahvalim FK Partizan, TSC, Mladost GAT, Mladost Lučani i Sremska Mitrovica koji su zvanično uputili predlog. Tako da Crvena zvezda nije među zvaničnim predlagačima", zaključio je Zbiljić.



tagovi

Dragoljub ZbiljićZajednica Super ligeFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara