Emil Smit Rou (©Reuters)
Emil Smit Rou (©Reuters)

Zakuvava se u Londonu: Smit Rou može da postane najskuplja Fulamova kupovina i Arsenalova prodaja!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 01:28

Klub sa Krejven Kotidža se baš nameračio na mladog ofanzivnog vezistu, a hoće i holandskog levog beka iz Fenerbahčea

Poznata je verovatno svim fudbalskim zaljubljenicima teza da niko ne može da preceni svoje igrače kao što to rade Englezi. Za običan prosek daju se ogromne svote novca, a u vremenu kada mladost i nečiji potencijal igraju veću ulogu od realnog kvaliteta, onda je zavrzlama još veća.

Tako bi Emil Smit Rou mogao u istom poslu da postane rekordna kupovina Fulama i najskuplja prodaja Arsenala! Prema tvrdnjama Atletika, dva londonska kluba intenzivirala su pregovore oko prelaska 23-godišnjeg ofanzivnog veziste na Krejven Kotidž, a navodno bi ceo posao išao na preko 40.000.000 evra! To je apsurdna suma novca za nekog ko je prošle sezone jedva skupio 475 minuta u svim takmičenjima, pritom povreda kolena koju je imao nije glavni razlog njegove slabe minutaže.

Izabrane vesti

Fulam je očigledno prepoznao u Smitu Rouu kvalitet koji može da pravi razliku u borbu za što bolji plasman na tabeli, dok bi Arsenalu taj novac fantastično došao u situaciji kada praktično isti iznos daje Bolonji za kapitalca Rikarda Kalafjorija! Zanimljivo, Kolibari su dosad najviše novca izdvojili za Žana Mišela Serija, 30.000.000 evra kada je dolazio 2018. iz Nice, dok je Tobdžijama najskuplja prodaja bio Aleks Okslejd Čembrlen koji je godinu dana ranije u Liverpul otišao za 38.000.000 evra.

Trener Fulama Marko Silva nije bio previše aktivan u dosadašnjem prelaznom roku, ali bi sada to moglo da se promeni. Naime, klub je pored Smita Roua zainteresovan i za kupovinu levog beka Fenerbahčea Džejdena Ostervolda. Holanđanin je već neko vreme interesantan klubovima iz zapadne Evrope, s tim da je Fulam dosad bio najkonkretniji. Fener je prvu ponudu od 18.000.000 evra odbio, a Fulam je sada istu pojačao na 22.000.000.

Ostervolde je odigrao svih 90 minuta u ludoj pobedi nad Luganom na startu kvalifikacija za Ligu šampiona (4:3).


tagovi

Emil Smit RouLetnji prelazni rok 2024ArsenalFulamFenerbahčeDžejden Ostervolde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara