Rikardo Kalafjori (©Reuters)
Rikardo Kalafjori (©Reuters)

Gotovo: Kalafjori je Arsenalov! Bolonja i Bazel dele zaradu, štoperu 20.000.000 evra neto

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 00:33

Doduše, za pet godina

Sedmicama se spekuliše, pre nekoliko dana je 'ucveljena' bivša Benedeta Boem otkrila da je završeno, a sada je definitivno gotovo - Rikardo Kalafjori se seli u Arsenal!

Još jedan vrhunski posao završio je Mikel Arteta u nameri da se konačno dokopa titule prvaka Engleske koja mu izmiće iz ruku maltene dve godine zaredom. Španski stručnjak dobiće štopera koji je postao pravi hit na Euru, a posle odlične sezone u Bolonji sa kojom je obezbedio plasman u Ligu šampiona bilo je logično da ne čeka mnogo, već da odmah napravi veliki iskorak u karijeri.

Izabrane vesti

Kako piše Dejvid Ornštajn sa Atletika, Arsenal je dogovorio Kalafjorijev transfer koji bi u narednim danima trebalo da bude ozvaničen. Tobdžije će platiti 40.000.000 evra fiksno, plus još pet miliona u bonusima, s tim da će taj novac Bolonja i Bazel iz kojeg se vratio u Italiju da podele novac na ravne časti. To je rezultat dogovora koji su dva kluba imala kada se nekadašnje Romino dete na mala vrata vraćalo u Seriju A. Bolonja je pokušala da taj sporazum poništi, odnosno da ponudi Švajcarcima druge uslove na koje oni nisu pristali, zato će na kraju oba tima da ostvare značajan profit. Doduše, Bolonja je tu na ozbiljnom gubitku, dok u Bazelu mogu zadovoljno da trljaju ruke...

Kako je objavljeno, Kalafjoriju sleduje petogodišnji ugovor i plata od 4.000.000 evra neto. Dakle, ukupno 20.000.000 evra mu ostaje čisto, kada se odbiju svi porezi! Naravno, sleduju mu i bonusi na osnovu timskih i individualnih izdanja koji nisu uračunati u platu.

Klubovi su u sredu tokom dana razmenili potrebnu dokumentaciju i reprezentativca Italije čekaju lekarski pregledi u SAD, gde će Arsenal da odradi deo priprema za novu sezonu. On bi i trebalo za Tobdžije da debituje tokom turneje po SAD.

Sjajan posao za Arsenal, koji će sada u srcu odbrane da ima dinamičan i vrlo mlad tandem Vilijam Saliba - Rikardo Kalafjori. Plus tu su Jurijen Timber i nešto stariji Gabrijel Magaljaeš.


tagovi

Rikardo KalafjoriArsenalBolonjaBazelLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara