Detalj sa meča (© ABA league, Split/ivica Cavka)
Detalj sa meča (© ABA league, Split/ivica Cavka)

Zadrani se čupaju: Onuaku dominantan u dalmatinskom derbiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 21:05

Druga uzastopna pobeda za tim Veljka Mršića

Ima nade za Zadar. Do pre dve runde delovalo je da je slavni klub pred ponorom, ispadanjem iz ABA lige, ali se vezanim pobedama na gostujućim terenima vratio u trku za opstanak i povećao šanse da se od jeseni opet takmiči sa najboljim košarkašmkim klubovima regiona.

Tim Veljka Mršića je najpre dobio Krku u Novom Mestu (81:63), a da se neće predati tako lako pokazao je u dalmatinskom derbiju, jer je na ubvedljiv način savladao Split – 89:76.

Izabrane vesti

Meč je praktično rešen već na početku. U prvih šest minuta Zadar je serijom 10:0 stekao orgromno samopouzdanje atipično za ekipu koja je prethodno gubila veliki broj utakmica. Pred kraj prvog dela razlika se popela na 18 poena, najveća iznosila 22 i u takvim okolnostima Split nije imao šanse, gušeći se u sopstvenim problemima.

Zadrane je do trijumfa predvodio Činanu Onuaku koji je meč završio sa 23 poena i 72,7 odsto uspešnosti u šutu. Američki centar je bio izvanredan u reketu, ne samo što je realizovao osam od 11 pokušaja, već uhvatio 11 lopti, podelio tri asistencije i bio najkorisniji igrač tima.

Onuakua su pratili Dominik Marva i Džastin Karter sa po 13 poena, a značajan doprinos pobedi dao je Antonio Džordano sa trima trojkama. 

Roko Leni Ukić i Antonio Vranković postigli su po 13 poena u poraženom sastavu.

ABA LIGA - 18. kolo

Subota

Partizan - Igokea 75:83

/Tomas 18 - Jošilo 16/

Nedelja

Mega - Mornar 90:89

/Simonović 23 - Jeremić 28/

Split – Zadar 76:89

/Ukić 13 – Onuaka 23/

Odloženo

Borac - FMP

Budućnost - Cedevita Olimpija

Krka - Crvena zvezda





tagovi

ABA ligaKK SplitKK ZadarČinanu Onuaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara