Stanojević (© Star sport)
Stanojević (© Star sport)

Za Stanojevića je Anortozis najvažniji meč: O remiju mislim tek od 85. minuta

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 12:43

Danilo Pantić gotovo sigurno ne igra, na povredu se žali i Aleksandar Šćekić

Dva puta odlagana, overa Partizanove prolećne evropske vize će ponovo biti na dnevnom redu u četvrtak. Overa jedne od dve pozicije u Grupi B koje garantuju nastavak takmičenja prolongirana najpre bodom osvojenim u dva duela sa Gentom, potom i porazom od Flore, te će utakmica zakazana za sutra od 18.45 u Humskoj protiv Anortozisa predstavljati prektetnicu za izabranike Aleksandra Stanojevića.

Iako je srpski predstavnik takmičenje otvorio dvema pobedama, samo bod iz naredna tri susreta učinak je koji je pred crno-bele postavio imperativ rezultata i osvajanja makar poena u duelu sa kiparskim predstavnikom. Susret nosi najveći ulog još od dvomeča sa Santa Klarom, međutim uprkos tome šef stručnog štaba Partizana sa optimizmom gleda ka šestom kolu grupne faze Lige konferencije.

Izabrane vesti

U fudbalu je uvek naredna utakmica najvažnija, ali ovu možemo zaista da okarakterišemo kao najvažniju, jer direktno odlučuje o poretku i vodi nas u proleće. Anortozis igra promenljivo, nepredvidiv je, može da iznenadi na brojne načine. Ipak, spremni smo na sve“, oprezno deluje Stanojević.

Strateg crno-belih naglasio je da bi bio najsrećniji da utakmica bude rešena već do 60. minuta i da usled raspleta bude u situaciji da zameni nosioce igre na čelu sa Rikardom Gomešom, ali je spreman za različite scenarije.

„O tome da je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu. Dotad, idemo na pobedu. Razmišljamo o svemu, o igri na više načina. Moramo nešto da rizikujemo. Rival igra rasterećeno u gostima. U situaciji je da, takođe, odlučuje u svojoj sudbini i siguran sam da će u nekom momentu napasti. Videćemo da li će u prvih 15 minuta ili u nastavku. Igramo pred našim navijačima i probaćemo da učinimo sve kako bismo prošli. Imamo i plan B ukoliko bude neophodan rezultat“.

Pozitivan rezultat (pobeda ili remi) doneli bi Partizanu drugo mesto u grupi iza belgijskog Genta i plasman u šesnaestinu finala trećeg po kvalitetu UEFA takmičenja, a dodatni izazov predstavljaće povrede pojedinih fudbalera.

„Svi znamo šta ova utakmica nosi i koliki je njen značaj, bitna je za sve nas iz hiljadu razloga. Imamo određenih kadrovskih provblema, na sve povređene tu je i Pantić koji je gotovo sigurno van konkurencije. Šćekić takođe ima malih problema. Navijači su nas fanatičnim bodrenjem vodili protiv Sočija i Santa Klare i želja nam je da nam i daju pozitivnu energiju i podršku u četvrtak“.

Pozitivna stvar, međutim su igre mladih igrača poput Lazara Pavolovića, Nemanje Jovića i Marka Milovanovića.

„Dača Pantić nam izuzetno znači, u odličnoj je formi cele sezone i to nam je veliki hendikep. Tri nosioca igre nisu sa nama. Pantić će pokušati da trenira iako nalazi pokazuju da ne može. Verujem u sve igrače i nemam problem da pružim šansu onima koji dobro igraju, bez obzira da li imaju iskustva ili ne, te će Lazar Pavlović konkurisati za mesto u timu. Mladi fudbaleri su u dobroj formi. Jović već duže vreme igra dobro i nameće se. Nema mlađih i neiskusnih za mene, svi imaju podjednake šanse da upišu minute“.

Na prethodnom superligaškom meču, sa Novim Pazarom, Jović je preuzeo odgovornost i da izvede jedanaesterac što najbolje oslikava poverenje struke.

„Vežbali smo za eliminacione utakmice penale i gledali ko je adekvatan da izvodi jedanaesterce. Jović je bio u tom trenutku najbolja opcija. Imaćemo pripremljene potencijalne izvodjače i za sutra“.

DALEKO SU DVA PREDSTAVNIKA U LIGI ŠAMPIONA... PRVO KLUB, PA ŠIRA SLIKA

Plasman Partizana u narednu rundu približio bi superligaše poziciji da za dve godine ima pet predstavnika na međunarodnoj sceni i dva kluba u Ligi šampiona.

„Neka svako uradi svoj deo posla, pa potom, kad se sve završi da pričamo o tome. U ovom trenutku zaista ne razmišljam šta će biti za dve godine. Prvo gledamo klub, naše navijače, pa širu sliku. Uspeh koji je ostvarila reprezentacija svakako nam daje impuls da i mi pružimo doprinos“, kazao je strateg crno-belih.



tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara