Vladimir Gaćinović (foto: MN Press)
Vladimir Gaćinović (foto: MN Press)

Vršac zna kako protiv superligaša - posle Mladosti pao i Napredak

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 15:19

Mnogo raspoloženiji domaćin slavio protiv nemoćnih Čarapana i prošao među osam najboljih u Kupu Srbije - 1:0

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Očajno su izgledali Kruševljani na severu Srbije, ali to ne bi trebalo da umanji više nego zaslužen prolaz Vršca u četvrtfinale Kupa Srbije, a oba stratega kombinovali su sastav u odnosu na onaj u prvenstvu. Kako se kaže, igraš koliko ti protivnik dozvoli, a domaćin je znao da na pravi način zaustavi atake gostiju, koji praktično nisu znali ozbiljno ni da priprete, dok su Vrščani jednu od nekoliko više nego solidnih šansi iskoristili u nastavku.

Izabrane vesti

Na krilima Todorovića i Milivojevića, koji je bio jedini strelac na meču, domaćini su upisali prvu pobedu - 1:0, u prvom ikada takmičarskom okršaju sa Napretkom, plasiravši se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Bio je ovo drugi superligaški skalp Vrščana, pošto su prethodno savladali Mladost iz Lučana 3:1.

Stanje terena i vremenski uslovi od početka su nagovestili da današnji duel neće biti posebno kvalitetan. Domaćini su hrabro ušli u duel sa favorizovanim rivalom i u većem delu meča bili raspoloženiji. Jedan od dvojice stranaca u startnoj postavi Vršca, Rikelme, prvi je zapretio Saviću, a nedugo nakon toga i Tasić, čiji je šut iz daljine prohujao nedaleko od gola gostujućeg tima. Mirisala je potom i akcija Miladinovića na veliku pretnju, ali je njegov centaršut samo opasno prošao kroz kazneni prostor Kruševljana, da bi najbolji udarac za domaće u prvom delu, koji je uputio Todorović, zaustavio Savić.

Na drugoj strani, Čarapani su u prvom poluvremenu bili gotovo bezopasni.

Nezadovoljan je bio Vladimir Gaćinović onim što je video od svog tima, pa je po povratku sa odmora na teren poslao Đorđa Jovanovića i Uroša Ljubomirca, nedugo zatim i Slobodana Stanojlovića. Upravo je Jovanović propustio najbolju priliku za Čarapane u dotadašnjem delu meča, ali je njegov šut ukrotio Andrijanić, inače, bivši čuvar mreže Napretka. Ipak, malo toga ofanzivnijeg videli smo od gostiju u nastavku, ličilo je i da Vršac više pažnje posvećuje odbrani, a onda je u 66. minutu Todorović napravio dar-mar po slabijoj levoj defanzivnoj strani Kruševljana, sjajno našao Milivojevića, koji je glavom matirao Savića za više nego zasluženu prednost domaćina. To je rasteretilo domaćine, koji su ponovo uspostavili inicijativu i čak mogli do 2:0 preko Miladinovića.

Duboko u nadoknadi, Napredak je bio najbliži pogotku za izjednačenje, ali je stativa zaustavila šut Zličića iz slobodnjaka.

KUP SRBIJE - OSMINA FINALA

VRŠAC - NAPREDAK 1:0 (0:0)

(Milivojević 66)

Vršac

Gradski stadion

Sudija: Milan Stefanović 

Vršac: Andrijević, Blagojević, Zoćević, Milivojević (od 72. Čejić), Todorović (od 90. Grej), Lazevski, Rikelme, Stojković, Tasić, Dijuf, Miladinović (od 85. Braunović)

Napredak: Savić, Jovanović S, Marinković, Stevanović, Krstić (od 82. Babić), Jović, Zličić, Tomić (od 46. Jovanović Đ.), Stoiljković, Nenadović (od 46. Ljubomirac), Bojović (od 57. Stanojlović)


tagovi

Napredak KruševacOFK VršacKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara