Vratio se Vanhazebruk, procvetao Gent: Jaremčuk srušio Standard u derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 20:30

Prekid crne serije vicešampiona Belgije - 2:1

Bilo je više i vreme! Posle serije od pet vezanih poraza u svim takmičenjima, koja je počela onim od Crvene zvezde na Gelamko Areni 26. novembra, Gent je konačno ostvario pobedu. Vicešampion Belgije je u derbiju slomio Standard iz Liježa na svom terenu pogotkom Romana Jaremčuka od 86. minuta i tako ponovo oživeo nade da bi mogao da se upusti u borbu za izlazak na evroscenu u narednoj sezoni - 2:1 (1:1).

Bila je ovo prva povratnička utakmica Hajna Vanhazebruka, koji je uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju na terenu i donese Gentu šestu pobedu u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

A delovalo je da će negativni rezultati i nesreća na terenu biti nastavljeni i u ovoj utakmici. Standard je poveo poveo golom Dusena posle kornera u drugom minutu, ali je sreća konačno pogledala Gent u 27. minutu utakmice. Lopta je posle kornera zakačila Ngadeua u kaznenom prostoru Standarda i odbila se pravo na noge Nurija Fortune, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine donese izjednačenje domaćinu.

Gent pre ovog meča nije imao dovoljno samopouzdanja, ali je imao mnogo više želje u drugom poluvremenu da stigne do pobede. Sve je krenulo velikom grešku gostujućeg veznog reda, Niklas Dorš je u pravovremenom trenutku gurnuo loptu u prostor za Jaremčuka, a Ukrajinac je bio hladnokrvan i siguran u egzekuciji.

Gent mora da iskoristi povoljnu situaciju u kojoj se nalazi i za tri dana na svom terenu savlada Vasland Beveren, čime bi se dodatno približio gornjem delu tabele. Standard je produžio agoniju i ovo mu je peta utakmica bez pobede u šampionatu.

BELGIJA 1 – 16. KOLO

Petak

Anderleht - Genk 1:0

/Nmeha 59 pen/

Subota

Muskron - Beršot 3:1 (1:0)

/Onana 12, Da Kosta 57, Tabeku 76 - Holzhojzer 82/

Serkl Briž - Ostende 0:1 (0:1)

/Vandenrusje 29/

Kortrajk - Leven 0:3 (0:0)

/Anri 47, 64, 89/

Sint Trojden - Šarlroa 1:2 (1:1)

/Nazon 43 - Fali 25, Nikolson 51/

Nedelja

Antverpen - Klub Briž 0:2 (0:1)

/Diata 2, Rits 49/

Eupen - Zulte Varegem (odloženo)

Gent - Standard 2:1 (1:1)

/Fortuna 27, Jaremčuk 85 - Dusen 2/

Mehelen - Beveren (u toku)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara