Hames Rodriges (©AFP)
Hames Rodriges (©AFP)

Vraćanje starog sjaja na Kopa Amerika, pa raskid ugovora: Evropo, vraća ti se Hames

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 02:50

Kolumbijac želi nazad na Stari kontinent...

Čitava decenija prošla je od Mundijala u Brazilu na kome je Hames Rodriges očarao planetu, na kome je bio najbolji strelac i izboksovao prelazak u Real Madrid za 75.000.000 evra. Sve ili skoro sve nakon toga bilo je bledunjavo, kolumbijski virtuoz je kopnio. Umesto da podiže letvicu, spuštao ju je i došao do tačke da ostane bez kluba. Ruku spasa mu je prošlog leta pružio Sao Paulo, oživeo je karijeru i na Kopa Americi vratio stari sjaj.

Hames Rodriges je igrao kao u transu, podsetio je na verziju sebe od pre deset godina kada je čuvarima noge vezivao u čvor. Vodio je Kolumbiju od finala na Kopa Amerika, ali Argentincima nije skinuo krunu sa glave. Lautaro Martines je sprečio da spadne. Ipak, sve što se dešavalo na turniru dovelo je do toga da Hames Rodriges pošto-poto želi nazad u Evropu, poslednju reč nije rekao u Olimpijakosu. Neće tako priča da bude završena.

Izabrane vesti

Herman Garsija Grova, novinar argentinskog Tyca, lansirao je vest da je Hames Rodriges sporazumno raskinuo ugovor sa Sao Paulom. Drugi, poput Fabricija Romana, pak, da će to uskoro učiniti i da je to prilično izvesna stvar. Bitna mu je samo – sloboda.

Za Sao Paulo je potpisao krajem jula prošlog leta, obavezao se na saradnju do juna meseca 2025. godine, no jasno je da do tada neće ostati u Brazilu. Da će krenuti put Starog kontinenta, gde ima nezavršene poslove, dalo se naslutiti i dok je trajala Kopa Amerika.

Još ima magije u tim nogama, i zato: Evropo, spremi se, vraća ti se Hames Rodriges!

Pitanje je samo trenutka i destinacije. Do sada se najglasnije govorilo da bi mogao da potpiše za Atletiko Madrid, jer je još ranije bio velika želja Čola Simeonea, ali, je, ipak, parafirao za Real Madrid. I, ispostaviće se, povukao krivi potez.

Pre desetak dana su španski mediji Hamesa Rodrigesa spajali sa Atletiko Madridom, verovali da će biti dovoljno 5.000.000 evra za njegovu slobodu. Sva je prilika da ni toliko neće biti dovoljno, jer je Kolumbijac, očigledno, uradio ili je na dobrom putu da uradi sve što je u njegovoj moći da izdejstvuje bolje uslove za sebe. Otuda i ideja o prevremenom prekidu saradnje sa Sao Paulom.

Sad da li novi boravak u Madridu ili negde drugde...


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Sao PauloHames Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara