Hames Rodriges (Reuters)
Hames Rodriges (Reuters)

Atletiko je 2019. ponizio Real i izvisio za Hamesa: Možda se Čolova želja ipak ispuni

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 19:34

Nakon sjajnih izdanja na Kopa Americi Dijego Simeone veruje da Kolumbijac i u 33. godini života može da bude veoma koristan Kolčonjerosima

Godinama je Hames Rodriges daleko od fudbalskog nivoa kojim je 2014. u Brazilu zaludeo fudbalsku planetu, oduševio Real Madrid i naterao Kraljevski klub da ga dovede na Bernabeu za 75.000.000 evra. Vukljao se poslednjih sezona kolumbijski majstor po Evertonu, katarskom Al Rajanu, Olimpijakosu, pa završio u Sao Paulu, da bi na aktuelnoj Kopa Americi pokazao svetu da je daleko od zarđalog komada metala za staro gvožđe. Nakon što je sa kapitenskom trakom oko ruke poslednjih nedelja blistao na kontinentalnom turniru i odveo Kolumbiju u polufinale, momentalno je podigao temperaturu na Pirinejima.

Dok trener Real Sosijedada Imanol Alguasil veruje da bi Hames bio kapitalno pojačanje na Anoeti, Dijego Simeone se u Madridu nada ispunjenju sna od pre pola decenije. Beše leto 2019. godine kada je Florentino Perez pristao da proda Rodrigesa gradskom rivalu, a predsednik Rohiblankosa spremio 30.000.000 evra za obeštećenje. Sve je bilo utanačeno, Hames je bio pred selidbom iz centra na periferiju Madrida. A onda se desila utakmica koja je sve promenila.

Izabrane vesti

Beše to prijateljski, letnji sudar madridskih klubova na Internacionalnom kupu šampiona. Igralo se u Nju Džersiju, a Rohiblankosi su pred američkom publikom ponizili Kralja. Sedam puta su mu tresli mrežu. Vodili 6:0, a na kraju su Blankosi samo ublažili sramotu (7:3). Možda u datom trenutnu rukovodstvo Atletika nije bilo svesno, ali to brukanje gradskog rivala koštalo ih je Hamesovog potpisa. Gigant sa Bernabeua stavio je veto na transfer ofanzivnog veziste, koji je narednog leta otišao iz kluba kao slobodan igrač.

Pet godina otkako je viđeni transfer od 30.000.000 evra propao, Hames bi mogao na Metropolitano za šest puta manju sumu. Jer sada je igrač Sao Paula sa kojim ima još godinu dana ugovora i španski mediji veruju da će za slobodu Kolumbijca biti dovoljno oko 5.000.000 evra.

Dijego Simeone je uveren da 32-godišnjak i nekadašni fudbaler Monaka, Reala i Bajerna i te kako ima šta da ponudi u Ligama petice i da bi mogao da bude važan šraf u igri Atletika. I Hamesu je ideja o povratku u Madrid izuzetno interesantna budući da nikada nije krio koliko mu nedostaje život u španskoj prestonici.

"Jednom majstor, uvek majstor", oživljava ovu rečenicu banfildski Džejms Bond čitavim trajanjem Kopa Amerike. Očekuje se da isto uradi i noćas protiv Urugvaja na putu do finala kontinentalnog takmičenja.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Hames RodrigezAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara