Vošino slavlje posle utakmice (©Starsport)
Vošino slavlje posle utakmice (©Starsport)

Voša šokirala 12.000 ljudi na Čika Dači: Korać u nadoknadi za finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.04.24. | 17:59

Mirisalo je na penale, ali je štoper Novosađana umakao odbrani Kragujevčana i raspršio im snove o istorijskom podvigu - 0:1

Kragujevačka bajka u Kupu Srbije je završena. Odlična fudbalska priča koju je kreirao izuzetni motivator Feđa Dudić okupila je 12.000 gledalaca na tribinama Čika Dače, ali Radnički je danas naleteo na boljeg od sebe. Novosadska Vojvodina je diktirala tempo tokom najvećeg toka utakmice u srcu Šumadije, bila direktniji i konkretniji rival, a onda je za sve to nagrađena u prvom minutu nadoknade, golom Seida Koraća s vrha peterca. Biće to deveto Vošino finale državnog kupa – 1:0 (0:0).

Dobro ukomponovani sastav Božidara Bandovića će se 23. maja u Loznici boriti za trofej Kupa Srbije sa pobednikom večerašnjeg okršaja između Crvene zvezde i Partizana (19.00).

Izabrane vesti

Utakmica je odigrana pred oko 12.000 gledalaca, u atmosferi kakva koja dugo nije viđena u Kragujevcu. Još od aprila 2019. godine, kada je Radnički u plej-ofu Baraža za ulazak u najviši rang takmičenja savladao Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Novosađani su bili dobro pripremljeni. Od starta meča su igrače Radničkog uveli u svoj ritam, a onda su oni bili ti koji su se pitali za konačan ishod. Imao je Bandović na raspolaganju fizički snažniji tim, širi igrački kadar i više napadačkih opcija. Na kraju, onda kada su svi čekali jedanaesterce, pala je koncentracija domaćoj odbrani. Gosti su dobro popunili šesnaesterac domaćina, sam je na vrhu peterca ostao Korać, a potom krunisao odličan centaršut Vukana Savićevića sa levog krila.

Upravo je Savićević zajedno sa Njegošem Petrovićem komandovao sredinom terena. Dobili su Novosađani veliki broj duela i gospodarili manevrom, što im je omogućilo da sam finiš utakmice dočekaju sa mnogo više koncentracije od umornog domaćina.

Radnički je platio danak teške utakmice sa Čukaričkim prošlog vikenda, Dilan Ortiz je meč završio tako što je šepao poslednjih desetak minuta, jer je Dudić već iskoristio tri termina za izmene. Dovoljno nije bio spreman ni Kilijan Bevis, a Vasilije Đurić i Sali Vižđi nisu uspeli da pronađu pukotine u gostosujućoj odbrani, pa Radnički do 55. minuta nije imao nijedan udarac ka golu Lazara Carevića.

Mnogo komplikacija u većem delu utakmice odbrani domaćeg tima pravio je umorni Zadi Seri, koji je konstatno probijao po levom boku i terao domaće igrače da već od samog starta razmišljaju o odbrani svog gola.

Prve ozbiljne situacije za promenu rezultata viđene su u 25. minutu utakmice, kada je sreća pogledala Radnički. Lazarević je ostao sam na desnom boku, poslao je loptu u srce kaznenog protora, odakle je šutirao Mihailo Ivanović, ali je odbranio Stojan Leković. Lopta se potom odbila pred noge Seriju, koji je gađao iz prve, ali je na gol-liniji svoju mrežu sačuvao Mehmed Ćosić.

Iako je bio najodmorniji jer je propustio okršaj sa Čukaričkim zbog stavke u ugovoru, Milutin Vidosavljević se na terenu zadržao samo pola sata. Povredio se kod opasnog kontranapada domaćih, koji je otvorio Milan Aleksić, a razvio Gluščević, koji je poslao povratnu loptu, ali je uklizao Crnomarković i sprečio veću opasnost pred svojim golom.

Pokušali su domaći malo da podignu ritam na startu drugog poluvremena, ali je to nakon samo dva minuta igre u nastavku otvorilo kontranapad gostujućem timu. Vukan Savićević je poslao upotrebljiv pas za brzog Normana Kembela, ali se brzo krilo iz Jamajke nije snašlo.

Već u 51. minutu nezadrživi Seri je probilo po levom krilu, centrirao u peterac, ali Kembel nije uspeo da iskoristi lošu postavku domaćih štopera, već mu je lopta pobegla u gol-aut.

Radnički je prvi put zvanično šutnuo gol u pomenutom 55. minutu, kada je Vasilije Đurić došao do prostora, opalio sa 25 metara udaljenosti, ali nije to bilo previše problematično po Lazara Carevića.

Dudićev pokušaj da promeni okolnosti bili su ulaci Luke Zorića i Kilijana Bevisa, koji zbog problema sa povredom nije mogao da započne meč. Vasilije Đurić i Sali Vižđi, koji su napustili teren, čas igre nisu uspeli da pronađu pukotinu u defanzivnoj liniji dobro ukomponovanih Novosađana.

Vojvodina je bila dominantna u polju, ali joj je u nedostajalo da konkretizuje taj protisak pred domaćim golom i pokuša da dođe do pogotka kojim bi mogla i definitivno da slomi otpor Dudićevom timu.

U 70. minutu, moglo je da bude mnogo opasnije po gol gostiju. Miloš Ristić je izveo prekid sa desnog boka, iskusni Milan Mitrović bio ubedljivo najviš u skoku, ali nije dobro zahvatio loptu glavom. Umesto ka mreži Vojvodine, loptu je poslao u noge Njegošu Petroviću, pa je uz uzdahe na tribinama oktlonjena opasnost pred golom Vojvodine.

Pobednički gol Koraća (©Starsport)Pobednički gol Koraća (©Starsport)

Uspeli su igrači Radničkog uz nekoliko prekida da prebace težište na protivničku polovinu i spreče Lale da izvšre još veći pritisak, pa je svima na stadionu izgledalo da je sve manja verovatnoća da će se na Čika Dači videti pogodak za 90 minuta igre. Bandović je iskusno iskoristio širinu u svojoj navali, pa je prvo umesto Kembela na desno krilo poslao Andriju Radulovića, a kansije i umesto nedovoljno konkretnog Zukića uveo iskusnog Vukanovića.

Sa druge strane, gomilali su se kadrovski problemi. Dilan Ortiz se u 84. minutu uhvatio za zadnju ložu, ali Dudić nije imao pravo na izmenu, pa su domaći praktično sa igračem manje odigrali u završnici. To je uticalo da dodatno ostanu bez snage, što je kvalitetni sastav Vojvodine znalački kaznio i otišao u veliko finale.

POLUFINALE KUPA SRBIJE (JEDAN MEČ)

Radnički 1923 – Vojvodina 0:1 (0:0)

/Korać 90+1/

Kragujevac

Stadion: Čika Dača

Gledalaca: oko 12.000

Sudija: Momčilo Marković

RADNIČKI (4-2-3-1): Leković – Ćosić, Simović, Mitrović, Dadić (od 77. Pecelj) – Aleksić, Ristić - Glušćević, Vižđi (od 60. Zorić), Đurić (od 60. Bevis) – Vidosavljević (od 32. Ortiz).

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Crnomarković, Korać, Đorđević (od 90. Indio) – Petrović, Zukić (od 79. Vukanović) – Kembel (od 68. Radulović), Savićević, Seri – Ivanović.

KUP SRBIJE (JEDNA UTAKMICA)

Radnički 1923 - Vojvodina 0:1 (0:0)

/Korać 90+1/

Crvena zvezda - Partizan, 19.00

***Finale je 23. maja u Loznici


tagovi

Kup SrbijeRadnički KragujevacFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara