Nenad Lalatović (©MN Press)
Nenad Lalatović (©MN Press)

Voša oslabljena u Subotici, ali Lalatović juriša na nova tri boda

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 08:27

Turbulentan period u novosadskom superligašu u finišu jesenjeg dela sezone. Lale danas na severu Bačke u poteri za Partizanom za kotu 2. Zlatibor gostuje u Nišu

Gde je Nenad Lalatović tu nikada nije dosadno i "mirno more". Temperamentni stručnjak poslednjih nedelja apelovao je na upravu Vojvodine da isplati igrače. Turbulentan period je na Karađorđu. Lala su dobile novu upravu na čelu sa predsednikom Dragoljubom Samardžićem koja je krenula u saniranje finansijskih neprilika.

Do kraja jesenjeg dela sezone otalo je još dva kola. Voša juri Partizan na drugom mestu. Crno-beli imaju samo dva boda prednosti. Osim meča na krovu u Zaplanjskoj ulici između Voždovca i Partizana, epicentar današnjih utakmica 18. kola Superlige je duel u Subotici. Odliični Spartak dočekuje Vojvodinu (14.00).

Izabrane vesti

Golubovi se bore za četvrtu poziciju i izlazak u Evropu, pa se očekuje interesantan duel. Gosti neće biti kompletni na severu zemlje, ali Lalatović kaže da su cilj nova tri boda.

Očekuje nas jako teška utakmica. Spartak je kvalitetan tim i igra jako dobro, pri čemu postižu mnogo golova. Žao mi je što nećemo moći da im se suprotstavimo u najjačem sastavu, jer nećemo moći da računamo na Topića, Bojića, Saničanina i Simića, a pod znakom pitanja je i Vukadinović. Međutim, nema alibija i ići ćemo na pobedu“ izjavio je Lalatović.

Mozzart promo kvota na pobedu Bajerna u Berlinu protiv Uniona - 1,38. Probajte negde da nađete veću.

Njemu ugovor ističe narednog leta. Poslednje trzavice možda bi mogle da utiču da mladi stručnjak napusti sidro.

"Trener sam Vojvodine, imam ugovor do leta, ne razmišljam o odlasku. Znači, tu sam“, uverava nekadašni trener Voždovca, Napretka, Crvene zvezde, čačanskog Borca, Čukaričkog i niškog Radničkog.

Spartak je sakupio sedam bodova u poslednja tri kola, a prošle nedelje je u Inđijji postigao čak četiri gola. Voša igra utakmcie na mali broj golova. Posle poraza od Crvene zvezde na Karađorđu (0:2) mreža Novosađana se nije zatresla na tri vezane utakmice u Superligi na kojima je dolazio tip 0-2 pogotka.

Radnički u Nišu je favorit protiv novog superligaša Zlatibora iz Čajetine. Domaćin igra bolje u poslednje vreme posle dolaska na kormilo Vladimira Gaćinovića, nekadašnjeg trenera Spartaka.

"To nije ista ekipa sa početka sezone. Radi se o dobro ukomponovanom timu koji igra jako agresivno i kompaktno. Jako dobro igraju u tranziciji, opasni su po desnoj strani. Ima nekoliko izvanrednih igrača u timu. Moraćemo da damo svoj maksimum. Imaćemo težak zadatak. Radi se o ekipi koja je Crvenoj zvezdi na Marakani dala dva gola. U poslednja dva ili tri gostovanja imali su sve pobede. Jako dobro igraju, te je pred nama vrlo težak zadatak. Pripremamo se za utakmicu na isti način na koji smo se pripremali za ekipu Rada. To je još jedna utakmica koja bi mogla da nam bude prekretnica pred polusezonu“, istakao je Gaćinović, prenose Južne Vesti.

Vladimir Gaćinović neće moći da računa na Ognjena Bjeličića zbog kartona, dok će zbog povrede meč da propusti Aleksandar Kovačević.

SUPERLIGA SRBIJE – 18. KOLO

Petak

Mladost L. – Napredak 0:0

Proleter NS – Inđija 1:0 (0:0)

/Mirosavljev 78/

TSC – Radnik 1:3 (1:0)

/Dostanić 39 – Subotić 50, Mitošević 69, Makarić 94/

Čukarički - Javor 3:0 (1:0)

/Birmančević 35, Kovač 67, Vidosavljević 71/

Subota

14.00: (2,60) Mačva (3,10) Rad (2,85)

14.00: (2,20) Novi Pazar (3,35) Metalac (3,35)

14.00: (1,58) Radnički N. (3,80) Zlatibor (6,50)

14.00: (2,70) Spartak (3,25) Vojvodina (2,65)

17.00: (7,00) Voždovac (4,40) Partizan (1,47)

Nedelja

17.00: (1,08) Crvena zvezda (11,0) OFK Bačka (28,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Spartak SuboticaFK VojvodinaRadnički NišFK Novi PazarMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara