Lalatović (© Star sport)
Lalatović (© Star sport)

Lalatović: Kad budem odlazio iz Voše neće biti lako sledećem treneru

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 14:57

Trener Novosađana kaže da je finansijska situacija bolja nego što je bila, ali da borba za izmirenje dugova i dalje traje

Smirivanje tla. Ogromne potrese izazvao je Nenad Lalatović u Vojvodini objavom kako se igračima, članovima stručnog štaba i zaposlenima u Radnoj zajednici duguje ogroman novac, ali posle dva javna obraćanja deluje da su njegovi vapaji uslišeni,.

Bar delmično, pošto je novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Dragoljubom Samardžićem krenulo u saniranje finansijskih neprilika.

Izabrane vesti

Obećao sam da ću dati sve od sebe da zaposleni dobiju šta im se duguje. Uprava je dala deo, dobili smo tri premije, deo igrača i nagrade za Kup, ali najbitnije nije dati. To su plate i rate iz ugovora fudbalera. Imam obećanje da će i to da se isplati. Ne stavljam sebe u prv plan, već mi je stalo do ljudi koji rade u klubu, žena koje kažu da im vraćam osmeh na lice, dobre rezultate imamo, između ostalog, i zahvaljujući njima”, rekao je Lalatović pred susret 18. superligaškog kola sa Spartakom u Subotici.

Trener Vojvodine istrajan je u borbi za što mirniji odlazak na zimsku pauzu.

Čestitam od srca novom predsedniku Samardžiću. Nasledio je Vojislava Gajića, kod koga su plate bile redovne. Kad jednog dana budem odlazio iz Vojvodine narednom treneru neće biti lako da me nasledi, da postane najbolji trener u istoriji kluba po broju pobeda i donese trofej u Novi Sad. Isto tako, neće biti lako ni Samardžiću kao predsedniku, ali je zaslužio poziciju. Molim ga da pokaže svima zaposlenima zašto je tu. Ima snage za to”.

Vreme nije saveznik Stare dame. Ostale su još dve utakmice, posle toga ide na raspust.

“Od četvrtka nas nema ovde. Bio bi greh od Boga da zaposleni ne dobiju plate, a igrači i rate iz ugovora. Ne pričam za sebe, meni je problem kad vidim te ljude, jer sam odrastao u radničkoj porodici, dolazile su mi komšije da pitaju da im pozajmimo novac za hleb. Znam kako je kad nemaš. Zaposlenima se duguju čak četiri plate. Ne moraju baš četiri ako nemaju, ali bar da daju dve. Dolaze praznici i uvek je lepo da okitiš jelku, detetu daš čokoladu, napraviš mu lepu večeru za Novu godinu. Oni samo žele da im frižideri budu puni i da sa decom lepo proslave praznike. Nadam se da će Samardžić uspeti da obezbedi sve to”.

Vojvodina je trenutno treća na tabeli, dva boda iza Partizana, sa ambicijom da opet izbori plasman na evropsku scenu. Da li sa Nenadom Lalatovićem i u 2021?

Trener sam Vojvodine, imam ugovor do leta, ne razmišljam o odlasku. Znači, tu sam”, uverava Lalatović.


tagovi

Nenad LalatovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara