(©Starsport)
(©Starsport)

Vojvodina u Humskoj traži izlaz iz krize: Krtolici glavobolja zbog bonusa

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.09.24. | 10:26

Lale u nedelju (21.05) igraju derbi šestog kola Mozzart Bet Superlige protiv Partizana u Humskoj

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Kada uzmemo u obzir očekivanja na startu sezone, a zatim sagledamo trenutne okolnosti, možemo bez ustručavanja reći da će se u nedelju uveče na stadionu u Humskoj ulici (21.05) igrati derbi dva najveća gubitnika dosadašnjeg dela sezone kada je reč o srpskim klubovima.

Izabrane vesti

Razlozi za takav prefiks su drugačiji. Partizanu je on zadenut zbog ispadanja iz Evrope, odnosno ponižavanja koje su pretrpeli rastajući se od iste. Zatim zbog neubedljive igre koju su crno-beli prikazali u većem delu ove sezone, ali povrh svega - zbog atmosfere u klubu, koja ne daje ni najmanju naznaku da će se iko iz Humske ulice, na kraju sa osmehom osvrtati na ovu takmičarsku godinu.

Na drugoj strani, ne treba mnogo kopati da biste uvideli da je Vojvodina razočarala i ovog leta. Dovoljno je samo baciti oko na rezultate i trenutnu poziciju na tabeli Mozzart Bet Superlige.

Međutim, da je statistika kao bikini, mogli smo da vidimo na primeru Lala ove sezone, jer su verovatno zaslužili da imaju koju pobedu više od starta prvenstva. Ali, nakon nekoliko mečeva u kojima rezultat nije ispratio prikazanu igru, konačno su se uskladili prošlo kolo protiv Napretka i korak uz korak odstranili još jednog trenera sa klupe Novosađana.

Biće ovo i derbi pomoćnih trenera, budući da će Nemanja Krtolica sesti na gostujuću klupu umesto smenjenog Božidara Bandovića, dok će Aleksandra Stanojevića, zbog suspenzije prouzrokovane crvenim kartonom, menjati asistent Branko Vukašinović. Obojici će ovo biti debi u ulozi vršioca dužnosti šefa kluba u kojem trenutno radi, ali to ne umanjuje značaj susreta, koji i za jedne i za druge može imati ogroman značaj za nastavak prvenstva.

Za Vojvodinu bi pobeda značila svojevrstan izlazak iz krize, šok terapija bi se pokazala ispravnom. Stišala bi požar barem toliko da novi strateg Lala ne uhoda u kuću koja gori. Sa druge strane, Partizanu bi tri boda iz okršaja sa Novosađanima bila uverenje da su evropski debakl ostavili iza sebe i da traume iz tog perioda neće izazivati nove neuspehe u budućnosti. Utisak je da bi sa remijem bila srećnija novosadska ekipa, međutim, bod ne bi bio adekvatna uteha za Vojvodinaše pred reprezentativnu pauzu. Daleko od toga.

Novosađani u Humsku dolaze i sa velikim kadrovskim problemima. Odlazak Mihaila Ivanovića u Milvol ostavio je Vošu bez klasičnog špica u rosteru, ali i bez jednog bonus igrača. Moraće nekadašnji trener omladinaca Vojvodine dobro da razmisli o tome koju „decu“ će večeras da baci u užaren kotao derbija. Najverovatnije će se opet Kolins Sičenje naći među starterima, dok je za očekivati da Radulović ili Veličković dobiju šansu ispred mladog Drobnjaka, jer bi bilo suludo izaći na teren sa dvojicom 20-godišnjaka u štoperskom tandemu.

I pored pomenutih hendikepa, Vojvodina ima adute da ugrozi ovaj Partizan. Tim iz Humske ima dovoljno aduta da ugrozi i samog sebe, ali i nekolicinu iskusnih pojedinaca, koji imaju moć da razmontiraju uzdrmane Novosađane. Biće ovo derbi gubitnika, sa enormnim ulogom i vrlo moguće prekretnica za jednu od ove dve posrnule ekipe.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 7. KOLO:

Petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)

/Zulfić 31, Stevanović 61, Batis 67 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)

/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

Subota

Novi Pazar - Jedinstvo Ub 3:1 (1:1)

/Ljajić 25p, 48, Mesarović 81 - Perez 4/

Napredak - OFK Beograd Mozzart Bet 1:3 (1:0)

/Krstić 41 - Vilijter 61, Paločević 90 pen, Stanojlović 90+9

Železničar - Spartak 2:0 (1:0)

/Mitrović 19, Eze 65/

Nedelja

19.00: (8,50) Radnički Kragujevac (4,80) Crvena zvezda (1,38)

19.00: (1,55) TSC (4,00) Mladost (6,25)

21.05: (1,55) Partizan (4,10) Vojvodina (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara