Vojvodina pala u sudijskoj nadoknadi, Seri pokazao da je klasa

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 22:02

Golom Sudanija Slovenci došli do pobede - 2:1

Kakva šteta, i kakva tragedija za Vojvodinu u Sloveniji. Mada će tim Božidara Bandovića imati veliku šansu da se domogne plej-ofa za Ligu konferencije, iako je izgubio u Ljudskom vrtu od Maribora – 1:2

Imali su Novosađani odličnih 1:1, i to sa igračem manje, ali je u osmom minutu sudijske nadoknade presudio pogodak bivšeg napadača Dinama Sudanija.

Izabrane vesti

Pucalo je sve u Mariboru. Tresla se prečka domaćina, Carević je spašavao u nekoliko navrata Vojvodinu i držao joj glavu iznad vode. Trenuci inspiracije nekadašnjeg golmana Barselone kao da su trgli tim Božidara Bandovića. U 77. minutu povukao je loptu rezervista Ivanović, odigrao za Serija koji je provukao loptu kroz noge rivalu, odigrao dupli pas sa Bamideleom i i potom pogodio bliži ugao.

Nije možda Vojvodina bila na nivou iz duela sa Ajaksom, ali je snagom volje došla do pozitivnog rezultata koji je održavala do sudijske nadoknade...

Istine radi, Vojvodina nije kontrolisala meč u prvom delu igre. Nekako su se iz prvih 45. minuta izvukle bez ogrebotina. Dosad najstabilniji deo terena Novosađana – vezni red, nije funkcionisao. Gotovo da nijedan segment sjajne igre iz Amsterdama, Lale nisu pokazale u prvih 60 minuta ovog meča, ali su zato junački odigrali poslednjih pola sata i za to nisu nagrađeni.

Nije Voša krenula sa visokim presingom kao u Amsterdamu. Utisak je bio da su se obe ekipe odmeravale u uvodnim minutima meča. Maribor je prvi izveo konkretan zaključak, a to je da mogu da ugroze Vošu po bokovima. Međutim sve je kretalo od 36-godišnjeg Josipa Iličića, koji je pokazao da je još uvek klasan igrač, barem za ovaj nivo.

Dva puta su njegovi šutevi prolazili tik pored okvira Carevićevog gola, iako je pre svega imao ulogu kreatora. sve vreme na terenu igrao u „leru“, dirigovao je napadom Maribora. Varao je vezne igrače Vojvodine futsal trikovima, a zatim slao savršene lopte za Božića sa jedne i Barišića sa druge strane. Upravo su dva pomenuta krila „zujanjem“ svojim „zujanjem“ pravili najviše problema defanzivcima Novosađana.

MARIBOR – VOJVODINA 2:1

/Iličić 59, Sudani 90+7 - Seri 77/

Maribor

Stadion: Ljudski Vrt

Kapacitet: 11.709

Sudija: Danijel Stefanovski (Poljska)

Crveni karton: Slobodan Medojević (Vojvodina) u 70. minutu

MARIBOR (4-2-3-1): Jug - Širvis, Vidmar, Karič, Milec (od 78. Sikošek) - Ž. Repas (od 87. Boris), J. Repas - Barišić (od 67. Sudani), Iličić, Božić - Bogre (od 67. Jakupović).

VOJVODINA (4-3-3): Carević - Butean, Sičenje, Crnomarković, Baros - Poletanović (od 50. Medojević), Petrović, Savićević - Radulović (od 33. Ivanović), Bamidele, Seri.


tagovi

FK VojvodinaBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara