(©Starsport)
(©Starsport)

Vojvodina na Banovom brdu juri rekord star 20 godina

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.09.22. | 08:55

U sezoni 2001/02 Lale bile neporažene posle deset mečeva

Vratila se Vojvodina na pobednički kolosek, slavila je u prethodba dva kola i sada nišani het-trik.

U prošlom kolu izabranici Milana Rastavca položili su prvi teži ispit u ovoj sezoni, kada su na “Karađorđu“ savladali ekipu Voždovca (2:1). To ih je dodatno osokolilo, a Novosađanima danas predstoji još veći izazov na Banovom brdu, gde gostuju ekipi Čukaričkog, u jednom od derbija 11. kola Mozzart Bet Superlige (19.00, TV Arena sport 1).

Izabrane vesti

Novosađani će danas imati priliku da izjednače rekord star 20 godina. Naime, ukoliko Lale ostanu neporažene na Banovom brdu, ponoviće učinak iz sezone 2001/02, kada su zabeležile deset mečeva od starta prvenstva bez poraza. Ipak, te sezone Stara dama je imala čak sedam nerešenih rezultata, uz tri trijumfa, pa bi ovo mogao biti još uspešniji start, jer su ove sezone zabeležili pet pobeda.

Vojvodina će na ovom meču biti u punom sastavu, nakon što su u poslednjih nekoliko kola imali manjih kadrovskih problema. Pre svega, veoma je važno što se nakon tri kola pauze u tim vratio novajlija Filip Malbašić. Vezista Novosađana propustio je tri prethodna susreta zbog povrede, koju je zadobio na meču protiv lučanske Mladosti. Pružao je veoma dobre partije i na tri meča zabeležio gol i asistenciju, pa je realno očekivati da se nađe u startnih jedanaest u današnjem susretu.

U odnosu na startere sa prethodnih mečeva, verovatno će Mirko Topić dobiti prednost u odnosu na Aleksandra Busnića, koji ga je menjao jer je Topić imao problema sa virusom. Uvek je teško predvideti kome će šef stručnog štaba Lala Milan Rastavac dati prednost na golu, budući da naizmenično šansu dobijaju Lazar Carević i Nikola Simić.

Kada je reč o tradiciji između dva tima, ona je na strani ekipe iz Novog Sada. Vojvodina je dosad slavila u 25 susreta, 17 mečeva je završeno nerešenim rezultatom, dok su Brđani trijumfovali 11 puta. Takođe, Stara dama posebno dobro igra protiv Čukaričkog u gostima. Brđani na svom stadionu nemaju pobedu protiv Novosađana skoro četiri godine. Takođe, tradicija kaže da se susreti ova dva kluba veoma često završavaju nerešenim ishodom, a od poslednjih deset mečeva njih sedam završeno je remijem.

Šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac ističe da tradicija može imati određen uticaj.

Iz dosadašnjeg iskustva verujem da tradicija nosi sa sobom nešto što je značajno i mislim da može da ima neki uticaj. Drago mi je što je ta pozitivna tradicija sad na našoj strani. Ima nešto u tome da određeni protivnici nekom leže više, a nekom manje”, poručio je Rastavac u najavi utakmice.

Poslednji susret odigrali su u Novom Sadu u okviru plej-ofa, a Čukarički je ubedljivo slavio (3:0). U prošlosezonskim susretima u regularnom delu prvenstva, u Beogradu je bilo nerešeno, a u Novom Sadu je slavio Čukarički. Poslednja dva duela u Beogradu završena su bez pobednika.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Bjeković, Jeličić, Traore, Đorđević – Topić, Milosavljević – Baraj, V. Simić, Malbašić – N. Nikolić.


 MOZZART BET SUPERLIGA – 11. KOLO

Subota

Napredak – Radnički 1923 1:0 (1:0)

/Kerkez 33/

TSC – Kolubara 3:1 (1:0)

/Mičevski 23, 64, 71 – Kadrić 88/

Nedelja

17.00: (2,60) Mladost Novi Sad (3,20) Spartak Subotica (2,80)

17.00: (11,0) Novi Pazar (6,25) Crvena zvezda (1,25)

19.00: (2,35) Čukarički (3,20) Vojvodina (3,15)

19.30: (1,20) Partizan (6,75) Mladost Lučani (14,0)

Ponedeljak

16.00: (2,00) Javor (3,40) Radnik Surdulica (3,90)

18.00: (2,45) Voždovac (3,20) Radnički Niš (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara