Foto: AFP
Foto: AFP

Vlahović postaje Atletikova primarna meta: Fjorentini 50.000.000 evra za srpskog napadača

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.08.21. | 16:21

Pošto ga je Lautaro Martinez odjavio, šampion Španije se okrenuo bivšem špicu Partizana

Inter ga vidi kao jednu od potencijalnih zamena za Romelua Lukakua, za njegov potpis se utrkuju i londonski rivali Arsenal i Totenhem, ali niko do sada nije bio voljan (ili u mogućnosti) da za Dušana Vlahovića ode daleko koliko i Atletiko Madrid.

Naime, kako prenosi italijanski transfer ekspert Đanluka di Marcio, šampion španske Primere je speman da izdvoji okruglo 50.000.000 evra za srpskog napadača. Pomenuti izvor navodi da je "devetka" Fjorentine postala primarna meta Jorgandžija onog trenutka kada je agent Lautara Martineza, Alehandro Kaminjo, potvrdio da je njegov klijent srećan na Đuzepe Meaci i da trenutno razmišlja samo o produžetku ugovora sa Interom.

Izabrane vesti

Međutim, pomenuta ponuda Atletiku bi mogla da donese jedino prednost u pregovorima u odnosu na konkurente, jer Fjorentina od prodaje strelca 21 prvenstvenog gola iz prošle sezone očekuje 70.000.000 evra. Iz tog razloga je svim silama okrenuta produžetku saradnje sa Vlahovićem.

Prema informacijama medija bliskih klubu, Ljubičasti će rado ispuniti sve prohteve bivšeg napadača Partizana, čak i da ga sa platom od 4.000.000 evra načine najplaćenijim pojedincem tima, ali samo pod jednim uslovom – ukoliko Vlahović pristane na ideju o ubacivanju otkupne klauzule u vrednosti od pomenutih 70.000.000 evra.

Prethodne pokušaje najbolje je opisao najbliži saradnik Roka Komisa, Džo Barone, izjavom da je "za ples potrebno dvoje", čime je indirektno stavio do znanja da nedostaje Vlahovićev pristanak. Zbog toga se narednih dana očekuje da srpski napadač obavi poslednji razgovor, i to sa vlasnikom kluba, nakon čega će doneti odluku o budućnosti.

Ako se odluči na iskorak u karijeri, Atletiko ga spremno čeka sa džakom para. Sa 50.000.000 ili 70.000.000 evra, kako bilo – Vlahović bi u slučaju prelaska na Vanda Metropolitano postao najskuplje plaćeni fudbaler jednog španskog kluba ovog leta. Taj epitet trenutno drži Rodrigo De Pol, kojeg je Atletiko platio Udinezeu 35.000.000 evra.


tagovi

Dušan VlahovićFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara