Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Mesec bez gola, mesec do pregovora

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 08:42

Dušan Vlahović je ove sezone pogodio samo na jednoj od šest utakmica Juventusa, ali nije jedini krivac za to

Nije baš da Tijago Mota može da bude sasvim zadovoljan posle tri uzastopna remija, ali za debitanta na klupi tako velikog kluba nije ni loše. Aktuelni šampion i najveći takmac u borbi za titulu, milanski Inter, ipak je bod iza, a sam vrh – na kome se neočekivano i privremeno nalazi Torino – udaljen je samo dva stepenika. Tabela dakle nije problem. Problem je kako igra Motin Juventus. I problem je što nema doprinosa Dušana Vlahovića od čijih golova je Juve živeo prošle sezone.

Ove? Samo dva gola na šest utakmica. Baš danas navršava se tačno mesec dana od sudara sa Veronom na kojoj je srpski reprezentativac postigao ta dva. Na pet utakmica – ćorak. Pa je i sam Mota morao da brani 24-godišnjeg napadača posle remija bez golova sa Napolijem.

Izabrane vesti

Pa, dotakao je loptu samo šest puta? Na saigračima je da ga hrane, a Napoli nije ostavio mnogo prostora pozadi", rekao je tada Mota.

I u pravu je, Vlahović je odsečen od opasne zone i često se sam rve sa dvojicom protivničkog štopera. Brojke su neumoljive. Prošle sezone Vlahović je tresao protivničke meže na svakih 145 minuta, ove sezone na 244. Prošle sezone je imao prosečno 4,21 šut po utkamici, ove 3,5. Prošle sezone je imao 1,52 šuta u okvir protivničkog gola, ove 1,29.

U svakoj kategoriji je isto. Ako gledamo te Motine dodire sa loptom, u protivničkom šesnaestercu sada ih ima 4,61. Prošle sezone bilo ih je čak 6,28. Čak i pasovi govore da je Vlahović usamljen: njegov procenat uspešnih dodavanja pao je sa 72,59 odsto na 61,54.

Prosto, Vlahoviću je bilo mnogo lakše kada je imao Federika Kjezu uz sebe da protivničkim defanzivcima bar odvuče pažnju. Sada su tu novi igrači, pre svih Teun Kopmejners i Niko Gonzales, uz pomoć bisera kakav je Kenan Jildiz. Niko ne kaže da su oni gori od Kjeze, naprotiv, ali potrebno je vreme da svi svhate šta je čiji zadatak. A i da Mota obavi određene korekcije.

Guranje Timotija Vee u sam špic protiv Napolija nije prošlo. Sad je Motina ideja da Vlahoviću približi Jildiza i Kompejnersa. Za ostalo će morati da se pobrine sam Vlahović. Važno je i za klub i za njega samog. Jer već za sledeći mesec zakazani su pregovori o novom ugovoru, a zna se da će mu Juve ponuditi duži boravak u Torinu, ali samo ako prihvati platu manju od trenutnih 10.500.000 evra, koja će u poslednjoj godini narasti na 12.000.000. Vlahovićev ktuelni ugovor ističe na leto2026.


tagovi

Dušan VlahovićJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara