Vladimir promenio ime u Valdemar i od drugoligaškog igrača postao meta Liverpula

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 17:39

Nemačkog reprezentativca žele još Dortmund i Leverkuzen...

Kapiten Štutgarta i jedan od najboljih defanzivaca u protekloj sezoni Bundeslige - Valdemar Anton (27), vrlo izvesno menja klub tokom ovog leta. Štutgart bi rado zadržao iskusnog štopera, želeo da sa njim krene od jeseni u Ligi šampiona, međutim finansijski prihvatljiva izlazna klauzula u ugovoru privukla je nekoliko interesenata.

Kako piše Bild, Anton je slobodan da ide ukoliko dogovori lične uslove sa klubom koji deponuje 22.000.000 evra na ime obeštećenja. Od tog časa, Švabe se više ništa ne pitaju...

Izabrane vesti

Od ranije je poznato da je 'udicu' zabacio Bajer iz Leverkuzena. Šampion Nemačke planira da dovede dvojicu centralnih bekova u ovom prelaznom roku. Jednog je već pazario, u pitanju je mladi Francuz Žanuel Belosjan, plaćen 15.000.000 evra, dok bi taj drugi mogao da bude upravo Anton.

Njih dvojica trebalo bi da odmene Jozu Stanišića (vraća se u Bajern), odnosno Džonatana Ta, koji je takođe na meti Bavaraca.

Pošto se definitivno rastala sa Matsom Humelsom, u trku za Valdemara Antona ušla je i Borusija iz Dortmunda. A kada su u pitanju klubovi iz inostranstva, najčešće se pominje Liverpul. Redsi ostaju bez Žoela Matipa, spekuliše se da bi Enfild mogao da napusti i Virdžil van Dajk, tako da...

Novi menadžer Arne Slot sigurno će morati ozbilno da se pozabavi jačanjem poslednje linije.

Iza Valdemara Antona je sezona karijere. Maestralno je vodio Štutgart do drugog mesta u Bundesligi. Odbrana kojom je komandovao primila je samo 39 golova i bila druga najbolja u Nemačkoj.

Ovaj momak, inače, ima veoma zanimljivu životnu priču. Rođen je u Uzbekistanu, bivšoj sovjetskoj republici, u gradu Almaliku, od oca Rusa iz Jekaterinburga i majke Povolške Nemice. Kao dvogodišnjak preselio se s roditeljima u Hanover i tom prilikom dobio novo ime - Vladimir je promenjeno u Valdemar.

Noseći dres Hanovera čak dve sezone proveo je u Cvajti, sa Štutgartom prošle godine umalo nije ponovo ispao. Ipak, potonjih desetak meseci na vrhunskom nivou obezbedili su mu poziv na EURO, pa očito i veliki transfer u narednom periodu.


tagovi

Valdemar AntonLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara