Velikani stali u red za Ivanovića, a on ne želi iz Novog Sada: Da se ja pitam, birao bih da ostanem

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.07.24. | 17:38

"Ovde sam već devet godina, vezao sam se i za ljude. Igrali Evropu ili ne, ja bih pre birao da ostanem, nego da odem u inostranstvo”, rekao je talentovani golgeter

Vojvodina je od izlaznih transfera pred ovu sezonu profitirala 1.310.000 evra. Naravno najveći doprinos ovom bilansu dala je prodaja kapitena Dejana Zukića u Volfsberger (900.000 evra). Sa druge strane, Novosađani su potrošili 1.650.000 evra na pojačanja, što je rekord tima sa Karađorđa. Ukoliko stvari ne pođu po planu u Evropi i ne izbori se grupna faza jednog od dva međunarodna takmičenja, plan je da se budžet Stare dame „osveži“ prodajom 19-godišnjeg talenta Mihaila Ivanovića.

Po nekim informacijama, novosadski crveno-beli bi mogli da inkasiraju i do pet miliona evra od prodaje svog centrafora. Uzimajući u obzir imena klubova koji su zainteresovani za usluge rođenog Novosađanina, ova cifra se ne čini „prenaduvanom”. Zenit iz Sankt Peterburga je već krajem maja naciljao Ivanovića kao potencijalno pojačanje. Tada se spominjalo da je šampion Rusije spreman da izdvoji četiri miliona evra za Vošinog bisera. Nedavno se pojavila informacija da je belgijski Antverpen poslao ponudu na Karađorđe tešku 4.500.000 evra, dok se u prethodnih par dana mladi golgeter najviše povezuje sa Olimpijakosom, zbog činjenice da je sportski direktor crveno-belih iz Pireja, Darko Kovačević bio na tribinama Johan Krojf arene, po svemu sudeći sa specijalnim zadatkom.

Izabrane vesti

Kada na sve ovo dodamo činjenicu da je predsednik FK Vojvodine, u intervjuu za Mozzart Sport rekao da postoji interesovanje i iz liga petice, onda je jasno da Novosađani imaju dosta manevrskog prostora za pregovore i da će eventualni odlazak Ivanovića zasigurno biti rekordan transfer sa Karađorđa (najskuplji je odlazak Gojka Kačara 2008. u Hertu za tri miliona evra).

"Priželjkujemo da nam se otvori protiv Ajaksa i da uđemo u grupnu fazu, u tom slučaju ne vidim zašto bismo prodali bilo koga. Ali ako ne uspemo, najozbiljnije se razmatra prodaja Ivanovića, eventualno još jednog igrača. Njegov izlazak će sigurno biti rekordan po sumama koje su do sada stigle”, govorio je nedavno o sudbini Mihaila Ivanovića, predsednik Lala Dragoljub Zbiljić za Mozzart Sport.

Mnogo toga zavisi od obratne utakmice sa Ajaksom u Bačkoj Topoli. Ukoliko bi Lale došle do senzacije, koja im je zamalo izmakla u Amsterdamu, verovatno bi se svi pregovori stopirali, budući da bi se Novosađani onda nalazili na pragu grupne faze evropskog takmičenja, samim tim i novih finansijskih sredstava. Naravno uz to bi dodatno porasla tržišna cena njihove „zlatne koke”.

Međutim, sam Mihailo Ivanović ističe da bi voleo da ostane u Novom Sadu i naredne sezone, nezavisno od Vošinog uspeha u Evropi.

"Nije na meni da ja odlučujem, ali meni je zaista lepo ovde. Volim ovaj grad, volim Vojvodinu kao klub. Ovde sam već devet godina, vezao sam se i za ljude. Igrali Evropu ili ne, ja bih pre birao da ostanem, nego da odem u inostranstvo”, rekao je talentovani golgeter i zatim naveo da ga ne interesuju mnogobrojne spekulacije oko transfera: "Non stop čujem glasine, iako pokušavam da se isključim iz svega toga, teško je. Dok ne bude zvanično, ja sam igrač Vojvodine i nastaviću sa ponosom da nosim ovaj dres i da se borim kao i do sada”, zaključio je Ivanović.

Ohrabrujuća okolnost, kako za Vojvodinu, tako i za celokupnu Mozzart Bet Superligu, jeste da jedan mladi fudbaler bira da ostane u srpskom fudbalu, pre nego da se bez razmišljanja odmetne u inostranstvo. Ipak, utisak je da je Vošino dete bliže rastanku sa klubom, nego novom poglavlju na Karađorđu. Dani pred nama, kao i revanš sa Ajaksom, će dodatno odmotati ovaj klupko.

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

Mihailo IvanovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara