Herman Kano (Foto: AFP)
Herman Kano (Foto: AFP)

Vasko pod pritiskom: Navijači protestvovali u trening centru, najbolji strelac u karantinu

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.12.20. | 23:22

Brazilski klub u problemu pred revanš meč sa Defensom i Hustisijom, koja sve karte baca na Kopa Sudamerikanu, pošto je u prvenstvu izgubila šanse za prolaz dalje

Čitava sezona staće u 90 minuta. Kako ni jednima ni drugima ne cvetaju ruže u domaćim prvenstvima, revanš meč osmine finala Kopa Sudamerikane biće prekretnica za Vasko da Gamu i Defensu i Hustisiju. Prethodne nedelje brazilski klub je iz Buenos Arjesa doneo prihvatljivih 1:1, te u revanš ulazi sa blagom prednošću pravila gola u gostima.

Ipak, iako su ostvarili povoljan rezultat, fudbaleri brazilske ekipe biće pod velikim pritiskom večeras. U ponedeljak su ubedljivo poraženi od Seare (1:4) u okviru Serije A, ne uspevši da ispliva iz opasne zone. Novi neuspeh – četvrti vezani meč bez pobede – izazvao je reakciju najvernijih pristalica kluba. Naime, navijači Vasko da Game su u sredu popodne protestvovali u klupskom trening centru, nakon čega je usledio razgovor sa igračima, navodi brazilski Globo. Dakle, navijači očekuju reakciju.

Izabrane vesti

Za razliku od prošlonedeljnog susreta kada nisu mogli da računaju na desetak fudbalera, posada Moreplovaca biče nešto kompetentnija, a samim tim očekuju se i određene promene. Jedna od njih je sigurna – posle deset dana provedenih u izolaciji, trener ekipe Rikardo sa Pinto naći će se pokraj aut-linije. Pored njega, od korona virusa su se oporavili Fernando Migel, Taljes Manja i Verlej, ali nije poznato da li će se neko od njih trojice naći u startnoj postavi. Na prethodnim utakmica, praksa portugalskog stručnjaka bila je da igrači koji izlaze iz izolacije meč počinju sa klupe.

Detalj sa prethodne utakmice (Foto: AFP)Detalj sa prethodne utakmice (Foto: AFP)

Međutim, sve dobre vesti zamaskirala je ona sa kraja prethodne nedelje. Naime, najbolji strelac ekipe Herman Kano - pogodio baš protiv Hustisije - u nedelju je pozitivno testiran na korona virus, te neće moći da pomogne saigračima. Pored njega, u karantinu je od ranije i Žadson.

Za Defensu bi u slučaju poraza sezona praktično bila završena. Zapravo, ima ekipa Ernana Krespa još meč šestog kola grupne faze Kupa Dijega Maradone protiv Independijetea, ali kako je već sedam uzastopnih utakmica u svim takmičenjima bez pobede, odavno je izgubila šanse za prolaz u narednu rundu. Stoga je argentinski klub sve karte baca na Kopa Sudamerikanu.

"Nikada nije lako igrati u Brazilu. Dobra stvar je što ne moram to da objašnjavam ovoj grupi, jer oni to već znaju. Oni su to iskustvo već proživeli i pokušaćemo da preokrenemo istoriju", rekao je Krespo na konferenciji, podsetivši na utakmicu sa Santosom u oktobru u poslednjem kolu grupne faze Kopa Libertadoresa. Tada je Defensa vodila sve do finiša utakmice, držala drugu poziciju, ali je u kratkom periodu primila dva gola i bila primorana da takmičenje nastavi u Kopa Sudamerikani.

Prema navodima argentinske štampe, u tim Defense se vraća Vašington Kamačo. Urugvajski vezista, jedan od najbitnijih fudbalera ekipe, propustio je prethodna tri meča zbog povrede, uključujući i onaj sa Vaskom.

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

Union Santa Fe - Baija 0:0 /prvi meč 0:1/

Sreda

Deportivo Kali - Velez Sarsfild 1:5 (1:2) /prvi meč 0:2/

Lanus - Bolivar 6:2 (2:1) /prvi meč 1:2/

Četvrtak

Independijente - Feniks 1:0 (1:0) /prvi meč 4:1/

Uankajo - Kokimbo 0:2 (0:1) /prvi meč 0:0/

23.15: (2,70) Union La Kaljera (2,90) Junior (2,75) /prvi meč 1:2/

Petak

01.30: (1,47) Universidad Katolika (4,00) River M. (4,50) /prvi meč 2:1/

01.30: (2,55) Vasko (3,00) Defensa i Hustisija (2,80) /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaVasko da GamaDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara