Foto: AFP
Foto: AFP

Vanjina bravura bacila senku na Samardžićev debi! Torino bauk za najbolje u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 20:35

Srpski čuvar mreže odbranio jedanaesterac Mariju Pašaliću u šestom minutu nadoknade i sačuvao bodove u Torinu - 2:1

Dve utakmice sa timovima koji konkurišu za najviši plasman u Seriji A i četiri osvojena boda. Nakon što je nesrećno ispustio pobedu nad Milanom na San Siru, Torino je na svom terenu savladao Atalantu, o kojoj su nakon bleska na otvaranju protiv Lečea počeli da pričaju kao kandidatu za "skudeto". Preuranjeno, iako niko ne osporava kvalitet sastava Đan Pjera Gasperinija - 1:2 (1:1).

Ali, večeras pričamo o Torinu, koji je na sjajan način za početak sezone pripremio doskorašnji trener Venecije Paolo Vanoli, ali i Vanji Milinković Saviću, koji je odbranjenim penalom u šestom minutu nadoknade sačuvao sva tri boda svom timu na Olimpiku.

Izabrane vesti

Vrlo dobar meč odigrao je i strelac prvog gola Torina Ivan Ilić, dok je u senci ostao debi Lazara Samardžića u dresu Boginje provincije, iako je novopečeni član Atalante u drugom poluvremenu mnogo više pokazao na terenu nego Mark Brešanini za 53 minuta igre. Ipak, nije bilo konkretnih stvari u igri Atalante, pa su na kraju bodovi zasluženo ostali u Torinu.

Ilić je bio jedan od najzalužnijih što je Če Adams zablistao u svom drugom nastupu sa Bikove. Njih dvojica su sjajno sarađivali tokom čitavog meča, a posebno kod golova Vanolijevog tima. U 31. minutu srpski vezista je odigrao odličan dupli pas sa bivšim igračem Sautemptona, a onda u završnici akcije bocnuo loptu preko istrčalog Marka Karneskija.

Atalantu kao da uljuljkalo dobro otvaranje utakmice i efektan pogodak Matea Retegija glavom u 26. minutu utakmice, posle odličnog centaršuta Davidea Zapakoste. Gosti nisu iskoristili taj psihološki momenat, već su ostali bez kontrole utakmice. Torino je krenuo sve žešće da pritiska i to mu vratilo kroz golove.

Potpuni preokret je stigao u 49. minutu, kada sjajan kontranapad istrčao Ivan Ilić, uposlio Duvana Zapatu, ali mu Karaneski nije dozvolio da posle gola upiše i asistenciju. Ipak, na odbijenu loptu je naleteo Če Adams i postavio konačan rezultat utakmice.

Atalanta je u završnici meča imala kontrolu lopte, ali nije ozbiljnije pretio Milinković Saviću. Torino je delovao prilično sigurno u defanzivi, ali ga je umalo koštala velika neopreznost Saula Koka, koji je nesmotreno startovao u svom kaznenom prostoru, a arbitar Rapuano posle gledanja VAR snimka pokazao na belu tačku. Pašalić je preuzeo odgovornost, ali ga je Milinković Savić pročitao i sugurnom intervencijom sprečio izjednačenje.


SERIJA A – 2. KOLO

Subota

Udineze - Lacio 2:0 (1:0)

/Luka 5, Tovan 49/

Parma - Milan 2:1 (1:0)

/Man 2, Kansiljeri 72 - Pulišić 66/

Inter - Leče 2:0 (1:0)

/Darmijan 5, Čalhonoglu 68 pen/

Monca - Đenova 0:1 (0:1)

/Pinamonti 45/

Nedelja

Fjorentina - Venecija 0:0

Torino - Atalanta 2:1 (1:1)

/Ilić 31, Adams 49 - Retegi 26/

20.45: (1,95) Napoli (3,45) Bolonja (4,00)

20.45: (1,45) Roma (4,40) Empoli (7,50)

Ponedeljak

18.30: (2,20) Kaljari (3,45) Komo (3,60)

20.45: (5,00) Verona (3,50) Juventus (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vanja Milinković SavićLazar SamardžićIvan Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara