Frenki de Jong (©AFP)
Frenki de Jong (©AFP)

Užasna vest za Holanđane: Frenki de Jong ne ide na EURO!

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 22:55

Vezista probao da se oporavi, ali nije imao dovoljno vremena...

Šuškalo se danima, sada je zvanično - Frenki de Jong ne ide na EURO pošto nije uspeo da se oporavi od povrede skočnog zgloba koju je zaradio krajem aprila!

Vezista Barselone je pokušao sve kako bi bio spreman za kontinentalno prvenstvo i pomogao saigračima, ali jednostavno nije bilo dovoljno vremena. On je bio sve vreme u kampu Holandije, od prošle nedelje je trenirao sa ekipom, trčao, čak i radio sa loptom i selektor Ronald Kuman je u svojim izjavama isticao nadu da bi sve moglo da se završi dobro, ali su doktori ipak presudili da bi njegov odlazak na Evropsko prvenstvo bio preveliki rizik za njega od obnavljanja i verovatno pogoršavanja povrede!

Izabrane vesti

De Jong se povredio na El Klasiku odigranom krajem aprila, kada su ga izneli sa terena i već tada je bilo jasno da povreda uopšte nije zanemarljiva. Njegovu ovosezonsku formu glasno su kritikovale igračke legende Vesli Snajder i Rud Gulit, da bi nekadašnji vezista Intera večeras prvi izjavio za holandsku televiziju kako je velika šteta što De Jong ne putuje na EURO.

On je bio na intenzivnim lekarskim pregledima tokom nedelje i ponedeljka, ali jednostavno sve prognoze su bile pesimistične. Iz tog razloga doneta je odluka da De Jong ne putuje sa ostatkom ekipe. On se već vratio u Barselonu gde će da nastavi dalji oporavak.

HOLANDIJA OSVAJA EURO – KVOTA 17,0

Odluka da De Jong neće igrati na Euru saopštena je odmah posle ubedljivog izdanja i trijumfa nad Islandom u Roterdamu (4:0). Izostanak nekadašnjeg polaznika Ajaksove škole predstavlja ogroman udarac za ekipu, jer se radi o jednom od trojice najvažnijih u Kumanovom sistemu.

Ipak, Lale su u generalnoj probi ostavile sjajan utisak, pogotovo trojka u veznom redu. Prvu utakmicu na Euru Narandžasti igraju sa Poljskom 16. juna.


tagovi

reprezentacija HolandijeFrenki de JongEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara