Drongovski i Ronaldo na prošlom duelu Juventusa i Fjorentine (©Reuters)
Drongovski i Ronaldo na prošlom duelu Juventusa i Fjorentine (©Reuters)

UTORAK U SERIJI A: Juve traži kontinuitet, Golemić starter u Krotoneu

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.12.20. | 13:57

Dva uvodna susreta 14. kola šampionata Italije su na programu večeras

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Posle Dejana Kuluševskog koji je “sredio” svoju Parmu, Andrea Pirlo igra na kartu Federika Kjeze koji bi trebalo da po istom postupku pospremi svoji bivši klub, Fjorentinu. U tome će mu pomagati još jedan nekadašnjii igrač Ljubičastih koji se vraća u startnu postavu Kvadrado. Dibala, iako se oporavio od povrede, barem prema najavama, će početi meč na klupi dok ćemo na drugoj strani videti ponovo napadački tandem Riberi-Vlahović. Vladimir Golemić će protiv Parme biti među starterima Krotonea pošto je Marone suspendovan zbog kartona.

Izabrane vesti

JUVENTUS – FJORENTINA

Kontinuitet, magična reč u italijskoj Seriji A, najbolje opisuje ono što nedostaje timu Andree Pirla. Juventus u ovoj sezoni nije uspeo da naniže nekoliko pobeda zaredom, odnosno trijumfi su bili prošarani nerešenim rezultatima koji su dovodili u pitanje ispravnost odluke predsednika kluba Andree Anjelija da zaigra na kartu nekadašnjeg velikog fudbalskog asa i trenera početnika.

Pirlo će večeras imati sve fudbalere na raspolaganju sa izuzetkom Artura. U startnu postavu Juvea se vraćaju golman Ščešnji, Kvadrado i Kjeza i pored toga što smo na Tardiniju videli jedno od boljih i uverljlivijih izdanja Stare dame. Sledeći matricu da fudbaleri protiv bivših klubova, po pravilu, igraju dobro, Pirlo će poslati na teren Kvadrada i Kjezu umesto Danila i Kuluševskog. Jedina nedoumica oko sastava se odnosi na sredini terena da li da igra sa Rabioom ili Remzijem.

Inače, Fjorentina je omiljena mušterija Juventusa u šampionatu. Ljubičasti od nijednog tima nisu pretrpeli toliko poraza kao od Juvea, na toj liniji je i skor u poslednjih šest odmeravanja snaga: pet pobeda Stare dame i jedan remi.

Čezare Prandeli još uvek čeka na svoju prvu pobedu u drugoj avanturi na klupi Fjorentine. Dosadašnji učinak nekadašnjeg selektora je prilično mršav: tri pobede i tri remija. Istina, na poslednja dva meča, Ljubičasti su dali signale poboljšavanja forme, ali nedovoljno da bi se stiglo do pobede, a još manje da bi zabrinuli malo više Juventus.

Kao i Pirlo i Prandeli ima sve igrače, sem jednog (Kutrone) na raspolaganju. Kao protiv Verone ćemo videti formaciju 3-5-2, ali sa dve izmene u odnosu na sastav koji je istrčao na teren protiv Verone. Bonaventuru i Bareku će zameniti Pulgar i Biragi. U napadu je potvrđen tandem Riberi-Vlahović.

JUVENTUS 4-4-2: Ščešnji – Kvadrado, De Liht, Bonuči, Aleks Sandro – Remzi, Mekeni, Bentankur, Kjeza – Morata, Ronaldo

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski – Milenković, Pecela, Kaseres – Venuti, Amrabat, Pulgar, Kastrovili, Biragi – Riberi, Vlahović.

KROTONE – PARMA

Utakmica na stadionu Šida ima ukus jedne od serije majstorica u borbi za opstanak. Reč je o klasičnom primeru gde je bodovni ulog dupliran jer se sudaraju direktni takmaci u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Krotone je posle dve vezane utakmice u kojima je osvojio četiri boda, izgubio glatko i lako od Sampdorije dok je Parma prosto pregažena od Juventusa na Tardiniju. Broj igača na koje kalabrijski tim ne može da računa se sveo na samo četiri imena: Čigarini, Benali i Rispoli su povređeni a Marone je suspendovan zbog kartona. Izostanak Maronea je otvorio vrata za povratak među startere Vladimira Golemića koji će, prema najavama, komandovati odbranom Krotonea, dok će Miloš Vulić čekati šansu na klupi.

I Parma ima par igrača van stroja, ali stanje ni izbliza nije tako alarmantno kao što je bilo pre par nedelja, tako da trener Fabio Liverani neće imati velikih glavobolja oko startne postave. Po svoj prilici, tim iz Emilije koji je uz Juventus najviše puta remizirao u ovoj sezoni, istrčaće na teren u klasičnoj formaciji 4-3-3.

KROTONE 3-5-2: Kordaz – Magaljan, Golemić, Luperto – Pereira, Molina, Petričone, Edoardo, Reca – Mesijas, Simi

PARMA 4-3-3: Sepe – Buzi, Osorio, Bruno Alveš, Galjolo – Kucka, Brugman, Kurtić – Karamo, Ingleze, Žervinjo

SERIJA A - 14. KOLO

Utorak

18.30: (2,80) Krotone (2,95) Parma (2,80)

20.45: (1,50) Juventus (4,30) Fjorentina (6,50)

Sreda

18.30: (5,20) Verona (3,70) Inter (1,70)

20.45: (5,10) Bolonja (4,00) Atalanta (1,65)

20.45: (2,35) Milan (3,40) Lacio (3,00)

20.45: (1,40) Napoli (4,80) Torino (7,75)

20.45: (1,40) Roma (4,80) Kaljari (7,75)

20.45: (2,75) Sampdorija (3,05) Sasuolo (2,75)

20.45: (2,40) Specija (3,30) Đenova (3,00)

20.45: (2,00) Udineze (3,40) Benevento (3,90)

*** kvote su podložne promenama


Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara