Buongiorno Italia: Trka za Skudeto na pruge, Roma kandidat samo u prvom poluvremenu

Vreme čitanja: 6min | uto. 22.12.20. | 12:23

Rimljani bi bili šampioni kad bi se igralo samo 45 minuta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Gazeta delo Sport podseća danas da je prošlo 11 godina od perioda u kome smo videli na prelazu iz stare u novu godinu Milan, Inter i Juve na čelu tabele Serije A, odnosno timove sa dresovima na pruge. Korijere ističe da kada bi utakmice trajale 45 minuta Roma bi bila na prvom mestu, a Tutosport da Juve danas igra dve utakmice: jednu na terenu protiv Fjorentine, a drugu pred nadležnim organom Italijanskog olimpijskog komiteta u sporu sa Napolijem oko neodigrane utakmice koja je registrovana 3:0 za zelenim stolom u korist Bjankonera.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski dnevnik otvara današnje izdanje sa pričom o igračima koji se nalaze na spisku želja Antonija Kontea za januarski prelazni rok. Na listi se nalaze Alonso iz Čelsija, Sančes iz Lila, Parades iz PSŽ- a i Žervinjo iz Parme. Međutim, podvlači list, da bi Inter doveo bilo koga od pomenutih fudbalera, prethodno mora da bude prodat Kristijan Eriksen. Kao i prošlog leta, Inter će morati da autofinansira dovođenje novih igrača prodajom fudbalera iz postojećeg igračkog kadra. To znači da bi se, u slučaju prodaje Perišića, Najngolana, Vesina ili Pinamontea, otvorila vrata i za angažman drugih fudbalera. Po informacijama Gazete, Inter može da uđe u trku za Papua Gomeza samo ako Argentinac postigne dogovor sa Atalantom da može da napusti klub bez evra obeštećenja.

U drugom tekstu posvećenom Interu se navodi da je Romelu Lukaku bio najefikasniji igrač u evropskim klupskim i nacionalnim takmičenjima u kalendarskoj 2020. godini. Belgijanac je postigao 16 golova, dok je na drugom mestu Haland sa 14 pogodaka.

Analizira se na stranicama Gazete i trojna trka za skudetu između Milana, Intera i Juventusa. “Posle 11 godina borba za skudeto je na pruge”, slikovit je naslov imajući u vidu dresove tri tima. Od kada se za pobedu dodeljuje tri boda, Milan, Inter i Juve su samo tri puta završili jesenji deo šampionata na pobedničkom postolju. Poslednji put u sezoni 2009/2010. Takođe se navodi da bi poslednje kolo u 2020. godini moglo i definitivno da stavi do znanja da su tri tima u bekstvu i da će o šampionskoj tituli odlučivati samo oni.

Gazeta najavljuje i večerašnju utakmicu Juventus - Fjorentina i sudar dvojice velikih prijatelja Andree Pirla i Čezara Prandelija, kao i da će večerašnji duel biti prvenac za Federika Kjezu budući da će premijerno igrati protiv svog nekadašnjeg kluba.

Skamaka i Ibra šou. Milan pregovara transfer napadača Đenove. Festival Sanremo rezervisao Zlatana”, spajaju se u jednu priču planovi Rosonera da dovedu talentovanog italijanskog napadača i želja organizatora najpoznatijeg muzičkog festivala u Italjii da dovede na pozornicu Aristona Zlatana Ibrahimovića. Međutim, neće biti lako dovesti Skamaku jer Sasuolo, u čijem je vlasništvu igrački karton Skamake, traži 25.000.000 evra.

 “Ciklon Iličić 2.0. Probudio se mađioničar Josip i Atalanta je ugledala svetlost na kraju tunela”, podseća list da je Atalanta u poslednje tri sezone svaki put počinjala svoju trijumfalnu seriju briljantnom partijom Slovenca. U 2018. godini je sa tri gola zgromio Kjevo, u 2019. Udineze je asfaltiran sa 7:1, a ove jeseni je žrtva bila Roma. Iličić je ušao u drugom poluvremenu i sa dve asistencije i golom potopio Rimljane.

Zašto se Napoli muči protiv velikih?” pita se i pokušava da pronađe odgovor Gazeta, pošto je u ovoj sezoni tim iz Napulja izgubio od Milana, Intera i Lacija. U tekstu se navode kao motivi slabosti Azura taktička neodređenost na sredini terena, kratka klupa i problemi sa karakterom.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma za skudeto samo jedno poluvreme”, konstatuje rimski dnevnik da ono što se dogodilo u Bergamu nije novina, odnosno da Đalorosi po pravilo imaju pad u igri u drugom poluvremenu. Od 12 pobeda u ovoj sezoni u Seriji A i Ligi Evrope, rimski klub je čak osam konstruisao u prvom poluvremenu, dok su samo četiri bile plod igra u nastavku mečeva. Sve prethodno rečeno Korijere garnira i podatkom da je Roma najefikasniji tim u prvom polovremenu u Seriji A, a da tri od četiri gola prima u drugom poluvremenu.

Psihološki limiti, fizička kondicija, nesposobnost Fonseke da izmenama promeni ritam igre svog tima su razlozi zašto Roma traje samo 45 minuta”, zaključuje Korijere.

Fonseka, budućnost čeka da bude ispisana”, stavlja pod lupu rimski dnevnik rad trenera Rome čija je pozicija u Trigoriji, posle poraza u Bergamu, ponovo dovedena u pitanje. “I pored toga što Fonseka ima klauzulu da mu se ugovor automatski obnavlja ako obezbedi plasman u Ligu šampiona, Fridkinovi nisu uvereni da je on prava osoba sa kojom otvoriti novi ciklus. Konačnu odluku će doneti Tijago Pinto, budući sportski direktor Rome”, tvrdi Korijere.

Imobile planiraj golove i za Evropsko prvenstvo”, poručio je selektor Italije Roberto Mančini centarforu Lacija da će biti prvi izbor u selekciji Azura za kontinentalnu smotru fudbala sledećeg leta. Osim na Imobilea, Mančini je rekao da ne odustaje ni od Kjelinija i Sensija koji su bili poprilično malerozni sa povredama u poslednje vreme.

“Imobile skočio više od Ronalda: 2.40 prema 2.38”, izračunao je Korijere da je italijanski napadač “nadvisio” dosadašnji rekord Ronalda za dva centimetre prilikom gola protiv Napolija.

U drugoj priči posvećenoj Laciju se izveštava da je Simone Inzagi odbio prvu ponudu predsednika Klaudija Lotita za produžetak ugovora. Trener Nebeskoplavih traži platu koju imaju najbolji igrači Lacija, Imobile i Milinković-Savić, dok Lotito nudi 2.500.000 evra plus bonusi. Ipak, list piše da pregovori nisu još propali i da će se dve strane sresti posle novogodišnjih praznika.

TUTTOSPORT

Juve, dve utakmice u jednom danu”, aludira torinski dnevnik da će osim utakmice protiv Fjorentine, Stara dama biti protagonista i pravne bitke oko neodigranog meča Juve – Napoli budući da se danas po tom slučaju izjašnjava nadležni organ Italijanskog olimpijskog komiteta.

U tekstu se navodi da će definitivna odluka o meču Juvea i Napolija biti doneta u toku dana. U Napulju se nadaju pozitivnom ishodu, odnosno da će odluka o pobedi Bjankonera za zelenim stolom biti poništena i da će biti ukinuta i sankcija oduzimanja jednog boda. Tutosport upozorava da neće biti lako pronaći slobodan datum za odigravanje meča, ako nadležni organ Italijanskog olimpijskog komiteta presudi da se utakmica igra.

Tutosport piše da postoje šanse da se Fernando Ljorente vrati u Juventus. Naim, Španac ima ljudske i igračke kvalitete idealne za ulogu četvrtog napdača u Juveu: poznaje ambijent Juve, u odličnim je odnosima sa Moratom, stvara dobru atmosferu u svlačionici i ne pravi pitanje što sedi na klupi i ulazi po potrebi u igru.

Milan: opklada na Antistea. Inter između Žervinja i Papu Gomeza”, stoji ispod zaglavlja da se dva milanska kluba uveliko pripremaju za sledeći prelazni rok. “Borba za skudeto se odlučuje i na fudbalskoj pijaci. Rosoneri su bacili oko ona 18-ogodišnjeg talenta iz Tuluza, dok Nerazuri igraju na kartu iskustva u napadu”, zaključuje list. Na unutrašnjim stranama se dodaje da bi Eriksen mogao da bude razmenjen za Pareadesa iz PSŽ-a ili za Šaku iz Arsenala, dok bi u slučaju da Danac bude prodat u igru ušlo angažovanje Da Paula iz Udinezea.

Mančini, produžetak ugovora sa Azurima 2021. godine? Nema problema”, demantovao je selektor Italije da ima nameru da napusti kormilo reprezentacije posle Evropskog prvenstva jer ima seriju unosnih ponuda.

Kriza bez kraja. Toro, ili ćeš dovesti četiri pojačanja ili ideš u Seriju B”, nema sumnji Tutosport da gazda kluba Urbano Kairo mora da zavuče ruku u džep ako želi da spasi svoj klub selidbe u niži rang takmičenja. List je već identifikovao i dvoje od četiri potrebnih pojačanja: Pavoleti i Najngolan. Istovremeno se piše da Kairo priprema veliku revoluciju sledećeg leta u svom klubu i da će se ona temeljiti na novom treneru. Prvi izbor Kaira je Ivan Jurić, aktuelni trener Verone.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno ItaliaSerija ANapoliLacioac milanInterRomaJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara