(FK Napredak)
(FK Napredak)

Umiveni lepotan: Četiri meseca je Kruševac čekao ovaj dan

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.09.24. | 08:32

Napredak se vraća na sopstveni stadion, a za rivala će imati drugoplasiranu lučansku Mladost (20 časova, TV Arena sport 2)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Čitavih 128 dana nestrpljenja. Toliko je Napredak lutao, menjajući terene gde je bio formalni domaćin na početku prvenstva. Toliko je kruševačka publika čekala da se njen mezimac vrati u kuću. Do tada, nova travnata podloga zasijala je u nekadašnjoj prestonici i dala stadionu Mladost posebnu notu.

Izabrane vesti

Nema sumnje, srpski sport bi bio manje bogat bez fudbalskog zdanja kraj Rasine, koji je, kao dom Napretka postao ne samo simbol kluba iz Kruševca već i poistovećen s njim. Ništa od toga ne bi bilo vredno bez publike, a potvrdu značaja dao je trener koji je igrački prohodao daleko od Bagdale.

Za ovo smo se spremali, za susret sa našim navijačima, da damo potpis i definitivnu potvrdu ove ekipe. Trenutak je da se igrači najpre predstave publici, a onda i poistovete sa vrednostima koje krase ovaj kraj, a to su, pre svega, strast i emocija. Kruševačka publika je među napismenijima u Srbiji, oni tek kada osete emociju postaju prava podrška, a onda teško koja ekipa može da odoli pod Bagdalom. Tako i spremamo meč, sa puno ljubavi prema igri, klubu, koji ima koren i tradiciju, i navijačima“, govorio je Goran Stevanović u najavi večerašnjeg susreta u Lazarevom gradu protiv Mladosti (20 časova, TV Arena 2).

Pod Bagdalu dolazi najprijatnije iznenađenje ovosezonske Mozzart Bet Superlige. Ekipa koja je uz četiri pobede zaredom uspela da se probije do drugog mesta na tabeli i praktično bude prva koja diše za vratom Crvenoj zvezdi. Kvaliteta tima iz Lučana svestan je i Goran Stevanović.

Mladost je dobra, tvrda i nezgodna ekipa. Igra dosta defanzivno, sa brzom tranzicijom i nije slučajno pri vrhu. Odgovorićemo na to zalaganjem da bismo napravili dobar rezultat“.

Pod Bagdalu će se večeras tako vratiti Saša Stamenković, Nikola Leković, Žarko Udovičić, Patrik Frajdej, Uroš Ljubomirac, Ibrahim Endiaje, listom bivši igrači Napretka, ali i Nenad Lalatović, koji je u Kruševcu radio još na početku trenerske karijere.

U crveno-belom taboru žele da gledaju samo svoje dvorište.

Igramo specifičan fudbal, videćemo kakav će rezultat biti na kraju, ali sam siguran da je kruševačka publika, koju sam hvalio još dok sam bio u Partizanu, prepoznala to. Uzdam se u razmenu energije između igrača i nje“, dodao je Stevanović.

Trud kiji u Kruševcu u poslednjim prelaznim rokovima ulažu radi povratka igrača poniklih u klubu i(li) vuku korene iz mesta kraj Rasine, trebalo bi da se oseti i na tribini. Mladi fudbaler, Mihajlo Petković, stigao je zaobilaznim putem do Napretkovog dresa, ali će sigurno imati posebnu podršku iz Ćićevaca na stadionu, iz opštine koja je tek nekoliko kilometara nadomak Kruševca.

Imamo veliku motivaciju, s obzirom da znamo u kakvom naletu je ekipa Mladosti, ali oni stižu u našu kuću. Uz dobro popunjen stadion, nadamo se pobedi“, rekao je Napretkov bonus fudbaler, pristigao iz Partizana.

Ne blista kruševački superligaš rezultatski u prvenstvu, posle dva vezana poraza tek je na 13. mestu na tabeli, ali bi povratak pod Bagdalu mogao da bude motiv za zaokret. Kruševljani će i večeras biti lišeni pomoći kapitena Nebojše Bastajića, dvojice golmana Vladimira Savića i Miloja Prekovića, desnog beka Uroša Ignjatovića, ali veruju da će te izostanke uspeti da nadomeste najvažnijim „igračem“, jedinim van terena.



tagovi

Napredak KruševacGoran Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara