""
""

Umesto Aleksandra Mitrovića, Genk doveo Čavrića

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.09.14. | 19:46

Pre 18 meseci aktuelni napadač Anderlehta je bio blizu tri miliona evra vrednog transfera iz Partizana u Genk

U belgijskom prvoligašu Genku je danas zvanično predstavljen srpski napadač Aleksandar Čavrić koji je u finišu prelaznog roka kupljen od OFK Beograda. Čavrić će u novom klubu nositi dres sa brojem 17, a potpisao je ugovor na tri godine sa opcijom da se saradnja produži na još dve sezone.
„Prvi cilj je da se izborim za mesto u timu. A, onda želim da postignem što više golova i da igram u Evropi sa Genkom“, rekao je Čavrić na zvaničnom predstavljanju u Genku.

Izabrane vesti

Čelnici belgijskog kluba su prezadovoljni angažmanom mladog reprezentativca Srbije.
Pratimo ga još od prošle sezone i on je idealan tip igrača koji se uklapa u našu startegiju forsiranja mladih fudbalera. Odlilčno se uklapa u sve sisteme igre i verujem da će biti veliko pojačanje“, rekao je Genkov direktor Herman Nijs.

Kupovina Čavrića znači i neku vrstu Genkovog iskupljenja za grešku koju je klub napravio pre 18 meseci. Naime, Genk je tada bio blizu odluke da angažuje Aleksandra Mitrovića iz Partizana koji je kasnije završio u Anderlehtu za pet miliona evra kao najskuplje pojačanje u istoriji belgijskog fusdbala.
„Naš tehnički direktor Ginter Jakob je tada insistirao na kupovini Mitrovića. Njegovo ime je bilo na listi pojačanja, a srpski klub je tražio tri miliona evra. Na kraju smo odustali, jer smo u tom trenutku imali dovoljan broj napadača u timu“, rekao je danas Genkov predsednik Herbert Huben.  

Šest meseci posle dolaska Mitrovića u Anderleht, Genk je oborio klupski rekord i za četiri miliona evra kupio Gentovog napadača Ilombea Mboja


tagovi

Aleksandar ČavrićAleksandar MitrovićBelgijaEvropaGenkŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara