Optimistične prognoze sa Čizme: Serija A se vraća 3. maja?

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.03.20. | 20:40

Ne razmišlja se o kraju sezone, već kako da se takmičenje nastavi

Evropa se nalazi pred najvećim izazovom još od kraja Drugog svetskog rata, a najteže je pogođena Italija, koja je tokom dana potvrdila još 168 smrtnih slučajeva i trenutni bilans je na 631 izgubljenom životu, uz još hiljade osoba žaraženih virusom korona. Vlada Italije donela je prvobitnu odluku da se svi sportski događaji odlože do 3. aprila, ali je izvesno da od toga neće biti ništa, bar ne u ponuđenom terminu. 

U danima kada se sve glasnije priča o stopiranju svih sportskih događaja za ovu sezonu, rimski dnevnik Republika stigao je do saznanja da bi Serija A ipak mogla da se nastavi i to 3. maja! Naravno, to je samo optimistična prognoza, pod uslovom da broj umrlih i zaraženih drži pod kontrolom i drastično umanji tokom narednih mesec i po dana. 

Izabrane vesti

Kako je objavljeno, ako bi se takmičenje nastavilo u prvim danima maja, cilj bi bio da se sve završi do 30. juna. Ovakav rasplet uslovljen je i odlukom Uefe na predstojećem sastanku u utorak, kada će biti odlučeno kakva sudbina čeka sve evropske fudbalske lige, baraž za EURO 2020 i samu završnicu kontinentalnog prvenstva. Ako bi se donela odluka da se EURO pomeri za narednu godinu ili bar decembar kako predlažu engleski stručnjaci, uz pomenutu nadu da bi pandemija COVID-19 mogla da se stavi pod kontrolu, stvorilo bi uslove da se liga nastavi.

Ako bi se sve završilo do 30. juna, stvorio bi se prostor za igrače bez ugovora da potraže novu sredinu, odnosno da se oni na pozajmicama vrate u svoje matične klubove...

Situacija na Čizmi je ovih dana dovedena do krajnjih granica. Širom Italije sprovode se rigorozne mere prevencije širenja zaraze, ne rade kafići i ostali objekti, ispred prodavnica su redovi i samo po nekoliko osoba istovremeno može da bude unutra, dok policija sprečava sugrađane i vozila da se preterano zadržavaju na ulicama... Broj obolelih u Italiji i dalje je u porastu, a nedavno su iz Kine doputovali eminentni stručnjaci kako bi pomogli u rešavanju jedne od najvećih katastrofa posle Drugog svetskog rata...

Podsetimo, u ovom trenutku Sampdorija ima sedmoricu igrača pozitivnih na virus korona među kojima je i Manolo Gabijadini, Fjorentina ima trojicu, između ostalih i Dušan Vlahović, a Juventus jednog - Danijelea Ruganija.

U ovom trenutku Juventus je na vrhu Serije A sa bodom više od Lacija, uz dvanaest kola do kraja. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara