Udineze obezbedio sjajno pojačanje u odbrani

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.24. | 22:34

Umar Sole od januara u Seriji A

Udineze je veoma dobro ušao u novu sezonu, trenutno drži treću poziciju u Seriji A, a od januara će biti još jači. Odbrana koja do sada nije blistala (gol razlika 7:7), biće osvežena jednim dobro poznatim imenom - Umar Sole (24).

Momak koji se pod čudnim okonostima pre nekoliko nedelja rastao sa RB Salcburgom odbio je nekoliko ponuda, da bi ovu poslednju što je stigla iz Udina očigledno prihvatio. Tako makar tvrdi Đanluka di Marcio, pozivajućži se na svoje izvore, kao i na činjenicu da je Sole večeras bio na utakmici Zebri protiv Salernitane u okviru Kupa Italije.

Izabrane vesti

Pošto je njegov ugovor sa Salcburgom raskinut van prelaznog roka, Udineze će moći da ga registruje tek 1. januara.

Umar Sole je izuzetno talentovani štoper što je četiri godine nosio dres austrijskog viceprvaka. Austrijanci su ga Lionu u julu 2020. platili 4.500.000 evra, odigrao je preko 100 mečeva za Bikove, cena mu je rasla i do 17.000.000 evra, skautiralo ga je nekoliko engleskih klubova, među kojima Mančester junajted i Vest Hem, a onda odjednom - zatišje.

Sole je tokom leta želeo transfer, Salcburg potraživao 12.000.000, na kraju pao dogovor sa Hofenhajmom za 7.000.000 (ne računajući bonuse), ali onda je kao grom iz vedra neba 'pukla' vest da francuski štoper poreklom iz Centralnoafričke Republike nije prošao lekarske preglede?! Od tada je prošlo više od mesec dana, o ovom momku nije bilo gotovo nikakvih vesti - redovno je trenirao s ekipom - da bi se Salcburg pre desetak dana oglasio zvaničnim putem, poručio da Sole više nije njihov igrač i da mu žele svu sreću u nastavku karijere.

I evo - čini se da će tu sreću Umar Sole pokušati da pronađe na severu Italije. Naravno, pod uslovom da ovoga puta uspešno prođe lekarske preglede...


tagovi

Umar Sole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara