Čudna priča jednog od najboljih igrača Salcburga: Postao slobodan preko noći - mačka u džaku ili zlatna koka?

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 13:32

Potpuno je nejasno šta se dešava sa Umarom Soleom

Veoma čudna stvar dogodila se jutros u Austriji! Jedan od najboljih i najvrednijih igrača RB Salcburga - Umar Sole (24), dobio je čiste papire, pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa Red Bulovim klubom?!

U pitanju je izuzetno talentovani štoper što već četiri godine nosi dres Salcburga. Austrijanci su ga Lionu u julu 2020. platili 4.500.000 evra, odigrao je preko 100 mečeva za Bikove, cena mu je raspla i do 17.000.000 evra, skautiralo ga je nekoliko engleskih klubova, među kojima Mančester junajted i Vest Hem, a onda odjednom - zatišje.

Izabrane vesti

Sole je tokom leta želeo transfer, Salcburg potraživao 12.000.000, na kraju pao dogovor sa Hofenhajmom za 7.000.000 (ne računajući bonuse), ali onda je kao grom iz vedra neba 'pukla' vest da francuski štoper poreklom iz Centralnoafričke Republike nije prošao lekarske preglede?! Od tada je prošlo više od mesec dana, o ovom momku nije bilo gotovo nikakvih vesti - redovno je trenirao s ekipom - da bi se Salcburg danas oglasio zvaničnim putem, poručio da Sole više nije njihov igrač i da mu žele svu sreću u nastavku karijere.

Trenutno je potpuno nejasno o čemu se konkretno radi i zbog čega se Salcburg odrekao jednog od najboljih igrača. Austrijski mediji samo šturo prenose informaciju da je saradnja prekinuta godinu da pre isteka ugovora...

Poslednjih dana bilo je spekulacija kako su udicu ka Soleu bacili Anderleht i PAOK - da je još pre Hofa interesovanje pokazivao Štutgart - no sve se to odnosilo na eventualni transfer u januaru, pošto je bilo nekih nagoveštaja da Pep Lejnders neće računati na Francuza. Kao što i nije u prvim utakmicama nove sezone.

Sada se situacija iz korena izmenila. Sole je postao slobodan kao ptica na grani i može da bira novi klub već od danas. Naravno ostaje, pitanje da li se radi o mački u džaku (imajući u vidu da nije prošao preglede u Hofenhajmu), ili je prosto nešto pošlo po zlu između kluba i igrača, te su u Red Bulu odlučili da ga se reše što pre. U tom slučaju, ovo će biti pravo malo blago na tržištu tokom jeseni...

Umar Sole je navodno zarađivao 24.000 evra mesečno u Mocartovom gradu. Naravno, sada kao slobodan igrač, 24-godišnji štoper (a sve pod uslovom da je fizički spreman i zdrav), imaće mogućnost da se mnogo bolje naplati.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Umar Sole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara