Nojer (© Reuters)
Nojer (© Reuters)

Ubi ga prejaka reč

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 11:09

Manuelu Nojeru Bajern uzima 1.600.000 evra, skida traku i ko zna da li će opet braniti u Minhenu

Sva je prilika da je Manuelu Nojeru u Bajernu – odzvonilo. Posle bezmalo 12 godina boravka na Alijanc areni, reprezentativni golman Nemačke je na margini, a kako stvarti stoje, pitanje je da li će opet braniti za bavarskog giganta.

Zasad je jasno da će ga klub žestoko kazniti zbog intervjua koji nije autorizovan, a u kome je napao čelnike kluba i trenera Julijana Nagelsmana što su uručili otkaz dugogodišnjem treneru golmana Toniju Tapaloviću. Nojer je rekao da se oseća kako da mu je neko iščupao srce, te bi te njegove reči, što bi rekao Branko Miljković, mogle i da ga ubiju.

Izabrane vesti

Kako piše Bild, Bajern će žestoko kazniti Nojera zbog javnog oglašavanja. I to tako što će ga udariti po džepu, a svi znamo da je sportistima najveća sankcija kad im se oduzme zarađeno. Tako će Bavarci iskoristiti odredbe iz ugovora na osnovu kojeg zadržavaju pravo da onome ko javnim nastupom kreira negativan imidž kluba odrežu kaznu. U ovom slučaju, u vidu oduzimanja jedne mesečne plate na bruto nivou. To znači, pojašnjava Bild, da će Bajern uštedeti 1.600.000 evra, koliko ga sa svim porezima i doprinosima košta Nojer svakog meseca.

Manuel zarađuje oko 20.000.000 evra bruto i ova kazna je jedna od najvećih u istoriji Bajerna, ako se na nju opredele predsednik Oliver Kan, direktor Hasan Salihamidžić, koji je javno kritikovao, kao i trener Julijan Naglesman, s kojim je 36-godišnji golman ove sedmice razgovarao. Izgleda da mu je tad predočeno kako više nije nedodirljiv, kao što se smatrao početkom sezone. Štaviše, sam Naglesman želi da ima Jozuu Kimiha kao produženu ruku na terenu i verovatnog kapitena ako reši da skine traku Nojeru.

Utisak u Nemačkoj je da se Manuel Nojer sam „nacrtao“ rukovodstvu Bajerna na penal. Njihov odnos ni ranije nije bio baš idealan, ali je golman pojavom i odbranama uspevao da se izbori za ogroman ugovor, međutim, ovaj poslednjih ispad poslužio je čelnicima da ga sklone. Ne samo zbog toga što se ne zna tačno kad će se vratiti u konkurenciju, posle loma noge na skijanju, već zato što su mu zamene spremne i potvrđene.

Prva je u vidu Jana Zomera, zimskog novajlije iz Borusije Menhengladbah, koji je potpisao do 2025, a spreman je i Aleksandar Nibel, trenutno na pozajmici u Monaku, koji ima najveći procenat odbrana u francuskoj Ligi 1 ove sezone. A upravo je Nibel otišao iz Bajerna pod obrazloženjem da neće dobiti šansu dok je Nojer tu. Od leta možda i hoće...


tagovi

Manuel NojerBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara