Ilustracija (©FK Velež Mostar)
Ilustracija (©FK Velež Mostar)

U epicentru Mostarski derbi, Sarajevo posle duže vremena na Koševu

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.04.23. | 12:49

BiH 1: Na rasporedu su četiri utakmice, nakon kojih će dosta stvari biti jasnije na tabeli

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnjih pobeda Željezničara i Sloge iz Doboja nad Širokim Brijegom i Slobodom, danas će biti nastavljeno 27. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na rasporedu su četiri utakmice, nakon kojih će dosta stvari biti jasnije na tabeli.

Izabrane vesti

VELEŽ - ZRINJSKI (20:30)

Mostarski rivali će se boriti za pehar u Kupu BiH, pa će današnji susret biti uvertira za to finale. Međutim, i u prvenstvu i jedni i drugi imaju najveće ambicije. Zrinjski želi odbranu titule, Velež da se domogne Evrope. Gledajući po formi u prolećnom delu prvenstva, ovo će biti okršaj dve najbolje ekipe lige u ovom trenutku. Velež je sa novim trenerom Nedimom Jusufbegovićem odigrao 13 utakmica. Upisao dva remija, jedan poraz i čak 10 pobeda. Taj jedini poraz došao je upravo od Zrinjskog na stadionu Rođeni, pa će ovo za Velež biti i svojevrsna prilika za revanš.

Takođe, šansa da se preskoči Željo na trećoj poziciji.

"Smatram da su momci spremni da odgovore zahtevima koje jedan ovakav derbi sa sobom nosi. Smatram da možemo da se suprostvimo Zrinjskom i kroz jednu dobru igru izborimo dobar rezultat. Svaka utakmica je priča za sebe, nema tu nekih tajni. Nema tu velikih upitnika, na kraju tu su igrači koji donose odluku na terenu u ključnom trenutku bez obzira koliko vi kao trener pripremite tim. Teško se pripremiti za ovu utakmicu i nama i Zrinjskom jer je nezgodan ritam Kupa BiH. Nemamo dovoljno vremena i nedostaje nam možda vreme za kvalitetniju pripremu i oporavak. Ti nas problemi pritišću i otežavaju pripremu za ovu utakmicu, ali ovo je posebna utakmica iz koje želimo izaći što bolji, što spremniji", naglasio je Nedim Jusufbegović trener Veleža.

20.30: (3,90) Velež (3,10) Zrinjski (2,00)

Sa druge strane Zrinjski je nezaustavljiv na oba fronta. Nadmoćno su došli do finala Kupa BiH, dok su u prvenstvu već jednom rukom zgrabili pehar. Teško da će ih neko stići, jer su odličnu jesenju polusezonu, napravili još boljom u nastavku. Novi trener Krunoslav Rendulić ima maksimalan učinak te je u 13 utakmica ostvario isto toliko pobeda.

Već odavno se pokazalo da je Zrinjski druga dimenzija u odnosu na sve ostale klubove, pa je uprkos činjenici da su gosti dobrom Veležu, ipak favoriti.

"Nije tajna ako kažem da se sastaju trenutno najbolje dve ekipe u BiH zbog čega se da zaključiti da se najbolji fudbal igra u Mostaru. Manje nas čini radosnim činjenica da imamo puno problema vezanih za bolesti i povrede. Dugi niz utakmica je iza nas. Znamo jedni o drugima sve. Svaka utakmica je priča za sebe pa ćemo videti ko će se bolje snaći u svemu tome", rekao je Rendulić.

SARAJEVO - TUZLA SITI (18:00)

Iako prolećni deo sezone nisu otvorili na najbolji način, fudbaleri Sarajeva ipak su uspeli da konsoliduju redove i znatno podignu formu. Ono što je za Bordo tim najbitnije jeste činjenica da se nakon dužeg vremena vraćaju na svoj stadion. Renovirani stadion Asim Ferhatović Hase ponovo će biti dom Sarajeva, te je za očekivati znatno veći motiv, lepšu igru i podršku sa tribina. I trener Mirza Varešanović uspeo je konačno da posloži kockice, pa je već izgubljena nada za plasmanom u Evropu ponovo probuđena.

Zanimljivo, Sarajevo nema baš najbolji saldo sa današnjim rivalom pa će i to biti prilika da se taj niz prekine.

"Sigurno da je motiv više to što u poslednjih pet utakmica protiv njih ne znamo za pobedu, to je dodatni motiv plus stadion Koševo. Ima dosta novih igrača koji ne znaju kako izgleda stadion i kakva je atmosfera. Nadam se da će to na njih dobro uticati i da ćemo ostvariti pobedu, dodao je Varešanović čija ekipa je pre dva dana trenirala po prvi put na najvećem stadionu u BiH. Jako dobar teren na Koševu, to je ono što smo tražili od prvog dana, danas ćemo imati sve uslove da ostvarimo dobar rezultat", jasan je trener Sarajeva.

18.00: (1,53) Sarajevo (3,70) Tuzla Siti (6,25)

Sa druge strane, Tuzla Siti je u velikoj borbi za opstanak i svaki bod će im biti od velike važnosti. Mada, ruku na srce teško je očekivati da mogu nešto uraditi nadahnutom domaćinu. Tuzla Siti trenutno ima dva boda više od pozicije koja vodi u niži, pa će im svaki naredni poraz dodatno otežati situaciju. Sve u svemu, sve osim poraza bilo bi veliko iznenađenje, ali i veliki korak ka opstanku Tuzle u društvu najboljih.

"Nama je svaka utakmica kao finale, bez obzira na protivnika. Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo i pokušaćemo da se iščupamo. Jeste teško, jeste Sarajevo favorit, ali ne idemo sa belom zastavom", istakao je Milenko Bošnjaković trener Tuzla Sitija.

POSUŠJE - LEOTAR (16:00)

Meč na Mokrom Docu biće direktan okršaj za opstanak u društvu najboljih. Posušje ima jedan bod više od današnjeg rivala i eventualna pobeda, za njih bi značila mnogo. Očekuje se pun stadion i velika podrška sa tribina što će biti dodatni vetar u leđa. Gosti su serijom loših rezultata opet došli u opasnu zonu i ukoliko izgube, opet će biti legitiman kandidat za ispadanje. Sve u svemu, očekuje se tvrda utakmica, rovovska borba u kojoj domaći ipak imaju ulogu blagog favorita.

--------

Poslednja etapa trke za pola miliona dinara!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi najduži tiket sa parovima 1,25 i više

--------

PREMIJER LIGA BOSNA I HERCEGOVINE – 27. KOLO

Subota

Sloboda - Sloga 0:1 (0:0)

/Zajić 90+1/

Željezničar - Široki Brijeg 1:0 (0:0)

/Amoa 47/

Nedelja

16.00: (1,90) Posušje (3,30) Leotar (4,00)

18.00: (1,53) Sarajevo (3,70) Tuzla Siti (6,25)

20.30: (3,90) Velež (3,10) Zrinjski (2,00)

Ponedeljak

18.00: (1,35) Borac (4,50) Igman (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara