U Dortmundu očajni, nude Sebastijana Alea za džabe?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 02:08

Samo da uštede...

Novi trener - novi planovi, nove želje. A u njima nema Sebastijana Alea (30). Nuri Šahin je posle razgovara sa Larsom Rikenom i Sebastijanom Kelom, odnosno Svenom Mislintatom, definitivno odlučio da više ne računa na reprezentativca Obale Slonovače.

Prvi i osnovni razlog svakako je dolazak Serua Girasija, te neizvesna sudbina Niklasa Filkruga, čiji transfer u Atletiko, Milan ili neki treći klub nije sasvim izvestan, ali ništa manje bitan nije ni ogromna Aleova plata.

Izabrane vesti

Nakon što su Vestfalen napustili Marko Rojs i Mats Humels, 30-godišnji centarfor je uz Niklasa Zilea igrač s najvećim primanjima - oko 10.000.000 evra godišnje - i veoma, veoma malim doprinosom otkako se oporavio od operacije raka testisa.

Delovalo je kad se vratio na teren u proleće 2023. da bi mogao da bude onaj stari, postigao je devet pogodaka na 19 utakmica, međutim protekle sezone Ale je bio ispod svakog nivoa. Bez pogotka u Bundesligi, prečesto van terena zbog povreda, na koncu - totalno van forme.

Imajući u vidu njegova, primanja u Borusiji nisu morali dugo da većaju šta će sa igračem kog jula 2022. platili Ajaksu preko 30.000.000 evra. Opcija A: Transfer lista i prodaja bez prevelikog zatezanjaoko cene. Opcija B: Ukoliko se do sredine avgusta ne pojavi klub spreman da plati obeštećenje za Alea, Milioneri će ga ponuditi za džabe?!

Čudno možda samo na prvu loptu. Ali ako se zna da iskusni napadač ima još pune dve godine ugovora, to u suštini znači uštedu od oko 20.000.000 evra!

Naravno, neće sve to ići tako lako. Pre svega jer je potrebno pronaći klub što je spreman da Sebastijanu Aleu da makar i približnu platu. Imajući sve u vidu, jasno je da se krug potencijalnih 'udomitelja' rapidno smanjuje: MLS, Saudijska Arabija, eventualno Meksiko i... To bi bilo to.

Pored Alea, novi trener odlučio da se odrekne usluga Saliha Ozdžana.

Niklas Filkrug biće pušten samo pod uslovom da neko za njegovu slobodu plati 30.000.000 evra, kako bi Borusija mogla da pronađe adekvatnu zamenu, doduše, nešto drukčijeg profila, koji bi mogao da se uklopi sa Girasijem.


tagovi

Sebastijan AleLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara