©AFP
©AFP

Filkrugu Morata otvorio vrata: Atletiko spreman da ide "ol-in" za potpis Nemca, Dortmundu 30.000.000

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 13:19

Napadač Milionera bi karijeru mogao da nastavi u Madridu

Zavrteo je Milan fudbalski ringišpil kupovinom Alvara Morate, pa bi na mesto upražnjeno odlaskom napadača iz Atletiko Madrida mogao da popuni Niklas Filkrug.

Napadač Borusije Dortmund privukao je posebnu pažnju na Evropskom prvenstvu, te se osim na listi želja Jorgandžija našao i na radaru Milana. Ipak, odluka Rosonera da dovedu Moratu, osim što je isključila milanski tim iz trke za Nemca, otcorila je prostor za njegovo dovođenje u Madridu.

Izabrane vesti

Prema navodima Bilda, Atletiko je spreman da za napadača izdvoji 30.000.000 evra kako bi ekspresno popunili deficitarnu poziciju. Isti izvor dodaje da su Madriđani do te mere odlučni da angažuju igrača Dortmunda, da su spremni da idu i "ol-in", odnosno da isprazne kasu kako bi osigurali paraf.

Platežne mogućnosti Atletika ograničene su usled čega se madridski klub i okrenuo Filkrugu pre kojeg je na vrhu liste želja bio Artem Dovbik, međutim 40.000.000 evra koliko je tražila Đirona za Ukrajinca se ispostavilo kao preveliki zalogaj za Jorgandžije.

Finansijski udarac za klub iz španske prestonice delimično će amortizovati već pomenuta prodaja Morate, međutim 13.000.000 evra koliko je Milan platio Španca je samo manji deo Filkrugovog obeštećenja.

Napadač Borusije Dortmund iza sebe ima tri vrlo efikasne sezone posle kojih je postao jedan od važnih aduta u špicu čak i selektora Nemačke. U takičarskoj godini 2021/22 sa 19 golova je predvodio Verder na putu povratka iz Cvajte u Bundesligu, a rafal u dresu kluba iz Bremena je nastavio i naredne sezone dopisavši 16 golova u nemačkoj eliti što je uticalo da se proda i Dortmund natera da ga plati 17.000.000 evra.

Posle samo jedne sezone u redovima Milionera, ukrašene sa 15 golova i 10 asistencija, Filkrug bi mogao da sadašnjem klubu donese osmocifreni profit i da se sa 31 godinom prvi put okuša u ligama van rodne zemlje.


tagovi

Niklas FilkrugBorusija DortmundAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara