Tužno, ružno, ponižavajuće... Nabi Keita dotakao dno

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 15:08

Momak za koga je Liverpul nekada dao 60.000.000, zbog odbijenog transfera proživaljava najteže trenutke u karijeri

Nema izgleda spasa za karijeru Nabija Keite (29). Sunovrat kakav je doživeo odlazeći iz Liverpula u Verder čak nije izgledao tako strašno u odnosu na poniženje što ga je sačekalo sinoć, pošto je odbio transfer.

Klub iz Bremena želeo je da ga se reši po svaku cenu tokom ovog leta. Nije uspeo i poslednja nada bila je Turska, gde je sinoć stavljena tačka na prelazni rok. Neposredno pre ponoći, Nemci su napravili dogovor sa Hatajem oko simboličnog obešetećenja. Bilo im je važno da skinu Keitu sa platnog spiska, jer zarađuje oko 1.300.000 evra neto, što za Verder nije zanemarljiva cifra. Ipak, pre nego što će sve biti parafirano, nekadašnji reprezentativac Gvineje odbio je selidbu u Antakiju.

Izabrane vesti

Na Vezeru su ostali šokirani, pošto je i sam igrač prethodnih nedelja pokazivao želju da promeni sredinu - odavno mu je rečeno da Ole Verner na njega ne računa - ali očito da se u međuvremenu predomislio. Ili mu se prosto nije dopao klub u koji je trebalo da pređe.

U svakom slučaju, malo je reći da su ljudi iz Verdera bili neprijatno iznenađeni...

"Dogovor je postojao, sve smo bili završili... Nabi je u poslednjem trenutku odbio da potpiše", kazao je direktor Piter Nimajer. "Za sada ne planiramo da uručimo otkaz Keiti. U pitanju je strateška odluka".

Ovo u prevodu znači da će Keita na neki način biti kažnjen. Radiće odvojeno od prve ekipe i čekaće momenat kada će mu ugovor po sili zakona biti raskinut, jer kada je dolazio ubačena je klauzula da mora da odigra određeni broj utakmica kako bi sporazum bio validan do leta 2026.

A dok mu ne vide leđa, na Vezeru će se očito potruditi da Nabiju Keiti zagorčaju život. Za početak ono poniženje o kom smo govorili. Od sinoć, jedina slika koja nedostaje među prvotimcima na oficijenom sajtu jeste njegova. Slučajnost? Ne bi se reklo?

Podsetimo, Keita je iz domovine u Africi, preko francuskog Istra i RB Salcburga stigao u Bundesligu. Lajpcig ga je platio skoro 30.000.000 evra, u međuvremenu ovaj je postao jedan od najboljih vezista Nemačke, da bi 2018. prešao na Enfild za celih 60.000.000. Nažalost, od tog časa njegova karijera kreće nezadrživo da se survava.

Povrede, klupa, povrede, klupa. I tako u krug. Za pet godina, koliko je bio pod ugovorom sa Redsima, propustio 140 utakmica usled povreda?!

Nakon svega, veliko je pitanje da li će uopšte više i igrati fudbal...


tagovi

Nabi Keita

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara